Το βιβλίο του Θανάση Παλιούρα “Γεννήθηκα στη Ντούτσαγα” στη Λέσχη Ανάγνωσης

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει το  βιβλίο του Θανάση Παλιούρα ΄΄Γεννήθηκα στη Ντούτσαγα΄΄Ανάμεσα σε Αρμένηδες, Εβραίους και Γύφτους.
Το βιβλίο θα προλογίσει η κ.Ευαγγελία Κραβαρίτη – Φιλόλογος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και θα παρουσιάσει η κ. Ανθή Παπαθανασίου – Φιλόλογος  και η κ.Χρυσούλα Σπυρέλη – Δρ. Φιλολογίας.Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου και θα υπογράψει για τους αναγνώστες., την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου  2011 στις 7.00 μ.μ στο Εντευκτήριο του τρένου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να προστεθούν στην παρέα των βιβλιόφιλων μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα.

Τα βιωματικά διηγήματα , που περιλαμβάνονται στο διήγημα ΄΄Γεννήθηκα στη Ντούτσαγα ΄΄ δεν είναι παραμύθι .Είναι ο μύθος που όλοι ζήσαμε , είναι το όνειρο που όλοι αποζητήσαμε, είναι οι καημοί που φέρνουν τη λύτρωση, είναι η αληθινή και βαθιά ανθρώπινη ζωή μας. Μέσα από αυτές τις διηγήσεις ανακαλύπτουμε τη δική μας γειτονιά, τα δικά μας παιδικά και εφηβικά βήματα, τις αξίες που μας έθρεψαν πνευματικά.

Θεωρείστε το, το  βιβλίο των αισθημάτων του Νεοέλληνα.
Ποιος δεν θα το διαβάσει και δε θα στοχαστεί, δεν θα ονειρευτεί, δεν θα δακρύσει.
Στόχος του δεν είναι να συγκλονίσει , αλλά να περάσει ένα παρήγορο χάδι στην τρικυμισμένη εποχή μας και να μαλακώσει τις καρδιές μας. Είναι ένα βιβλίο ασυνήθιστο.
Και όπως γράφει η φιλόλογος- Φωτεινή Βελιώτη : ΄΄Ρούφηξα κυριολεκτικά το βιβλίο. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που ο συγγραφέας δόμησε τα βιώματά του. Εστιάζει  σ΄ένα γεγονός και γύρω από αυτό πλέκει ανθρώπινους χαρακτήρες, απλούς , καθημερινούς, αλλά πολύ ζωντανά δοσμένους.
Ήθη, έθιμα, ιστορία ντόπια φύση γεμάτη χρώματα και ευωδίες, ζώα, εργαλεία, σπίτια, αυλές, δρόμοι, χωράφια και όλα αυτά ενωμένα με τον άνθρωπο, άνδρες , γυναίκες παιδιά ,γέροι, φτώχεια και δυστυχία , βάσανα και ηρωισμοί σ΄ένα σύνολο αδιάσπαστο΄΄.