Γήπεδο… γιορτή όλη την ημέρα!

Αυτά που κάνει φέτος ο Παναιτωλικός εκτός γηπέδων, είναι από άλλο πλανήτη… Στη δυτική Ευρώπη θα τα δεις και μάλιστα όχι παντού στη Δυτική Ευρώπη… Μια σειρά δράσεων – εκδηλώσεων της ΠΑΕ Παναιτωλικός από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν είναι αυτές που δίνουν άλλο τόνο στα εντός έδρα παιχνίδια στο Αγρίνιο. Η συνεργασία με το δήμο Αγρινίου για την ανακύκλωση, με την τοποθέτηση των ειδικών κάδων έξω από το γήπεδο, οι επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής και η καμπάνια κατά της βίας και του ρατσισμού, η προσπάθεια για την προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Στράτου και άλλες πολλές δράσεις αποτελούν -ιδίως σε αυτή την καταθλιπτική εποχή – μια ευχάριστη νότα στη ζωή της πόλης του Αγρινίου. Μα δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά… Αγρίνιο σημαίνει Παναιτωλικός και Παναιτωλικός σημαίνει Αγρίνιο!

Για το αυριανό ματς με την ΑΕΚ η διοιήκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός έχει ετοιμάσει μια σειρά απο events. To πρωί εθελοντική αιμοδοσία, δυο ώρες πριν το ματς αγώνας επίδειξης από τα «τσικό» της ομάδας και πριν την έναρξη του αγώνα αποκαλυπτήρια τιμητικών στήλων με τους πρώτους σκόρερς, τους πρώτους σε συμμετοχές ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού και τους διατελέσαντες προέδρους στα 85 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει (και με τη συμβολή – συμμετοχή των φιλάθλων και όλης της τοπικής κοινωνία το έχουμε πετύχει) να μετατρέπει κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας σε ΓΙΟΡΤΗ, στον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που θα δώσουν γιορτινό τόνο όλη την ημέρα:

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τις 9 το πρωί αρχίζει εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Κεντρικό της σύνθημα είναι: “Είμαστε όλοι με ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ! Όμως, έχουμε ανάγκη από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ αίματος!!!” Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του γηπέδου (είσοδος από Θύρα 1) και θα διαρκέσει έως τις 2.00 μ.μ. και καλούμε όλους τους φιλάθλους να βοηθήσουν δίνοντας λίγες σταγόνες αίμα, το οποίο κάποιοι συνάνθρωποί μας σήμερα έχουν ανάγκη και ενδεχομένως στο μέλλον ο καθένας μας μπορεί να χρειαστεί.

ΤΑ ΤΣΙΚΟ
Θέλοντας να ζωντανέψουμε παλιές εικόνες του γηπέδου μας, όταν πριν τα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας, τα «τσικό» του Συλλόγου μας ξεδίπλωναν στον αγωνιστικό χώρο το ταλέντο τους, θα γίνει αύριο (αλλά και στα επόμενα παιχνίδια) αγώνας επίδειξης παιδιών, για τον οποίο δόθηκε σχετική έγκριση από τη Superleague. Συγκεκριμένα περίπου στις 5.30 μ.μ. παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1998 και το 1999 και ανήκουν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού, θα υποδεχτούν παιδιά αντίστοιχης ηλικίας από την ευρύτερη περιοχή του Αγγελοκάστρου, ενώ στα επόμενα παιχνίδια θα ακολουθήσουν παιδιά άλλων περιοχών. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να προσέλθουν νωρίτερα στο γήπεδο, να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας και της ομάδας μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ
Στον χώρο ανάμεσα στο ΠΑΝCafe και την αίθουσα VIP (είσοδος από Θύρα VIP), έχουν τοποθετηθεί τιμητικές στήλες που αναγράφουν τους πρώτους σε συμμετοχές ποδοσφαιριστές της ιστορίας του Παναιτωλικού, τους πρώτους σκόρερ της ομάδας μας και τους διατελέσαντες προέδρους στα 85 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας. Πριν την έναρξη του αγώνα ο 1ος σκόρερ του Παναιτωλικού Νίκος Κουτσογιάννης και ο 1ος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές Κώστας Κωνσταντόπουλος, θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια των στηλών, σε μια εκδήλωση με την οποία η ΠΑΕ Παναιτωλικός θέλει να αποδώσει (όπως κατά κόρον έχει κάνει τα τελευταία χρόνια) την πρέπουσα τιμή σε όσους έγραψαν την ένδοξη ιστορία του Συλλόγου μας, με τον τρόπο που τους αρμόζει. Στην εκδήλωση αυτή προσκαλούνται το Δ.Σ. του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός, του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και των Συλλόγων των Οργανωμένων Φιλάθλων.

ΜΙΚΡΟΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ
Στο ημίχρονο του αγώνα θα γίνουν παιχνίδια δεξιοτεχνίας με μπάλα από τα παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού, όπως ήδη έχει καθιερωθεί στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας.

Καλούμε τους φιλάθλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε. Να σταθούν στο πλευρό της ομάδας δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που κάνει το γήπεδό μας να ξεχωρίζει. Να στηρίξουν και να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστές μας στην δύσκολη προσπάθεια που κάνουν. Να απολαύσουν τη γιορτή και το ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό και δείχνοντας σεβασμό στον αντίπαλο.