Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση “Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη” (βίντεο + φωτό)

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή πολλών φιλότεχνων τα εγκαίνια της έκθεσης “Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη” με τη συμμετοχή 11 κορυφαίων εικαστικών στην αίθουσα τέχνης Νεώριον στο Αγρίνιο. Με την έκθεση αυτή το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου τιμά τη μνήμη του Αλ. Παπαδιαμάντη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Την έκθεση προλόγισε ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς ο οποίος υπογράφει και το εισαγωγικό κείμενο της συλλεκτικής έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με αφορμή την ξεχωριστή αυτή επετειακή εκδήλωση.

Το κοινό έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα εικαστικό αφιέρωμα στου έργο του Παπαδιαμάντη με 11 σημαντικούς εικαστικούς : Φώτη Κόντογλου, Σωτήρη Σόρογκα, Χρήστο Μποκόρο, Γιώργο Κόρδη, Δημήτρη Σεβαστάκη, Μάριο Σπηλιόπουλο, Τάσο Μαντζαβίνο, Κώστα Παπανικολάου, Χρήστο Γαρουφαλή, Άρια Κομιανού και Δημήτρη Ταλιάνη.

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=4702u8B0Mjg[/youtube]

Παράλληλα στην έκθεση παρουσιάζονται επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν τον σεβασμό του ίδιου του Φ. Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του Παπαδιαμάντη.

Ώρες επισκέψεων στην αίθουσα τέχνης «Νεώριον» (Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο) καθημερινά 10.00-13.30 & 18.00-2100 ενώ για επισκέψεις σχολείων επικοινωνία στο τ. 26410.52505

Βίντεο και φωτογραφίες : Στέφανος Κατσιπάνος

Δείτε το φωτορεπορτάζ: