O Παναγιώτης Τσιχριτζής στο ΑγρίνιοCulture

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας μίλησε στο ΑγρίνιοCulture .

O κ. Τσιχριτζής χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές στα Επιμελητήρια διότι οι εκλογές θα δώσουν δύναμη στις νέες διοικήσεις των Επιμελητηρίων, ώστε να προσπαθήσουν οι επιπτώσεις από αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες. Σημείωσε μάλιστα πως υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη παρεμβατικότητα του Επιμελητηρίου, αρκεί και τα μέλη του να έρθουν πιο κοντά στο θεσμό.

[youtube width=”490″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=N3RxUhSshCo[/youtube]

Ως προς το μείζον το θέμα των καλπών (σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλίστικά μέτρα που κατέθεσε η παράταξη Μούρκα) ο κ. Τσιχριτζής επανέλαβε ότι αυτό είναι απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής στην οποία προΐσταται πρωτοδίκης. Σημείωσε μάλιστα ότι ο νόμος λέει πως οι εκλογές γίνονται στην έδρα του Επιμελητηρίου και απλώς δύνανται να στηθούν κάλπες και στα παραρτήματα. «Εμείς μέσα στα πλαίσια της λιτότητα που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε –λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της μείωσης των εσόδων από τις συνδρομές- είπαμε πως δεν έχουμε τα χρήματα για να στήσουμε κάλπες»ανέφερε ο κ. Τσιχριτζής και υπενθύμισε με νόημα πως τα μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας δεν στήνουν κάλπες έξω από την έδρα τους, όπως το ΕΒΕΑ , το Επαγγελματικό Αθηνών, αλλά και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, της Μαγνησίας και της Θεσσαλονίκης. Και κατέληξε συμπεραίνοντας πως «δεν είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται (σ.σ που δεν στήνονται κάλπες στις άλλες πόλεις του νομού), είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου και της νομιμότητας».

Τέλος ζητήσαμε από τον κ. Τσιχριτζή να ξεχωρίσει κάποια δράση του Επιμελητηρίου με την οποία θα απευθύνονταν στα μέλη του για να εμπιστευτούν ξανά στον ίδιο τη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Η απάντηση του κ. Τσιχριτζή ήταν πως «το Επιμελητήριο ήταν πάντα κοντά στα μέλη του, όποιο μέλος ζήτησε τη βοήθεια του Επιμελητηρίου, είτε για προγράμματα, είτε για ενημέρωση, είτε για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, το Επιμελητήριο ήταν πάντοτε εκεί».
«Οι συνάδελφοι από όλο το νομό να έρθουν και να ψηφίσουν γιατί έτσι δίνουν δύναμη στον Επιμελητηριακό θεσμό».