Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου στο ΑγρίνιοCulture.gr (video)

Την ερχόμενη Παρασκευή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσιάζει την Χριστίνα Θεοδωροπούλου το έργο του Γουΐλι Ράσσελ «Σίρλεϋ Βαλεντάιν». Η καταξιωμένη ηθοποιός μίλησε στο ΑγρίνιοCulture.gr για την παράσταση, τη συνεργασία της με το Βασίλη Νικολαΐδη, αλλά και την οικονομική κρίση.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη :
[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=EazkOhXmMBg&feature=player_embedded[/youtube]

Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου μας φανέρωσε την επιθυμία που είχε πάντοτε να δουλέψει με το Βασίλη Νικολαΐδη –που τον χαρακτήρισε πολύ μεγάλο σκηνοθέτη- ενώ παράλληλα δήλωσε πως πιστεύει στο θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ και την προσφορά τους στο θέατρο, τους ηθοποιούς και τους πολίτες. Γρήγορα η κουβέντα μαζί της στράφηκε στην οικονομική κρίση λέγοντάς μας πως ο πολιτισμός είναι το πρώτο πράγμα που χτυπάει η κρίση. Παρ’ όλα αυτά η Χριστίνα Θεοδωροπούλου μίλησε και αισιόδοξα για την κρίση : «Όσο πιο βαθιά πέφτει κανείς έχει ανάγκη από στηρίγματα. Και ο κόσμος θα βρει τα στηρίγματα που θα τον κρατήσουν» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ιδαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ερμηνεία που έδωσε η ίδια για την κρίση. σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ένας υπαρκτός «εχθρός» και ο κόσμος δεν μπορεί να ελέγξει κάτι που δεν έχει απέναντί του.

Αναφορικά με τη «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» η Χριστίνα Θεοδωροπούλου μας εξήγησε πως ενώ είναι ένας μονόλογος, είναι έτσι στημένο το έργο από το Β. Νικολαΐδη που νιώθει σα να μην είναι μόνη της στη σκηνή . Ενώ για το ίδιο το έργο μας είπε πως η δραματική κατάσταση μιας γυναίκας, αλλά από κωμική πλευρά ιδωμένη.