Βασίλης Νικολαΐδης : «Στο ΔΗΠΕΘΕ “αγκομαχάμε”… » (video)

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασίλης Νικολαΐδης μίλησε στο ΑγρίνιοCulture.gr ενόψει την αυριανής πρεμιέρας της νέας παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ «Σίρλεϋ Βαλεντάιν».

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=wHXuCTUgCOk[/youtube]

Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στην επιλογή του έργου από τον ίδιο, αλλά και στην επιλογή της Χριστίνας Θεοδωροπούλου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κ. Νικολαΐδης ενθυμούμενος το παράδειγμα του «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» πριν δύο χρόνια εξήγησε πως η «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» του Γουΐλι Ράσσελ επιλέγη από τον ίδιο με σκοπό -αν είναι δυνατόν- όπως τότε να επηρεαστούν συνειδήσεις… Πρόσθεσε μάλιστα ότι σκέφτηκε το συγκεκριμένο έργο και σε συνάρτηση με τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση λέγοντας πως το πρώτο πράγμα που πάει στη μπάντα είναι ο πολιτισμός. «Τώρα θα γίνεται θέατρο με μία δραχμή» είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. «Στο ΔΗΠΕΘΕ αγκομαχάμε… Μια παράσταση με μόνο ένα άτομο και είμαστε στα όριά μας». Για το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ ο κ. Νικολαΐδης μας προέτρεψε με δεικτικό ύφος να απευθύνουμε το ερώτημά μας στον κ. Γερουλάνο. Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν θα πάρουν την ευθύνη να κλείσουν τα ΔΗΠΕΘΕ, απλά θα τα αφήσουν να φυτοζωούν…