“Γυναίκες σε υαλοπωλείο” στη λέσχη ανάγνωσης του δήμου Αγρινίου

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει το βιβλίο της Ελένης Χωρεάνθης “Γυναίκες σε Υαλοπωλείο” την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 στις 7.00 μ.μ στο Εντευκτήριο του τρένου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κ. Σκανδάλου Κων/να – Φιλόλογος και θα παρευρεθεί η ίδια η συγγραφέας.θα ακολουθήσει συζήτηση.

΄΄Γυναίκες σε υαλοπωλείο΄΄
“Φεύγω! Δεν αντέχω άλλο. Πίστευα πως είμαι μοναδική για σένα, όπως είσαι εσύ για μένα. Καλύτερα να μείνω με τις αναμνήσεις παρά να ζω στο περιθώριο των ερωτικών σου επιλογών μαραζώνοντας μέσα στις υποψίες. Σου ορκίζομαι, δε μπορώ να σε μοιράζομαι με όποια άλλη βρεθεί στο δρόμο σου. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, σε βεβαιώνω. Η ζωή τραβάει το δρόμο της. Η μοίρα του καθενός είναι προκαθορισμένη. Μπορεί να ξανασυναντηθούμε σε μιαν άλλη διάσταση, όπου δεν γίνονται ανατροπές. Ζήσε τη ζωή σου όπως κι όπου σε πάει. Δεν νομίζω πως θα σου λείψω. Βρίσκεις εύκολα παρηγοριά, αγάπη μου, αλλά κι αν το θελήσεις, σε βεβαιώνω δεν θα με βρεις. Δεν αντέχω άλλη διάψευση, άλλον εμπαιγμό αισθημάτων. Εύχομαι να σταδιοδρομήσεις κάποτε σε μια σχέση. Σε φιλώ. Σ’ αγαπώ. Θα σ’ αγαπώ πάντα. Μένω σ’ αυτά εδώ.”

Ελένη Χωρεάνθη
Γεννήθηκε στην Αγ. Βαρβάρα Τριχωνίδας Αιτω/νίας το 1936. Σπούδασε Παιδαγωγικά στη P. Π. Aκαδημία Πειραιώς και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Iνστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Ασχολείται με ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, θέατρο, κριτική μελέτη, μετάφραση και διασκευή αρχαιοελληνικών κειμένων, παρουσίαση βιβλίων και με παρεμβάσεις λογοτεχνικού, κοινωνικού, πολιτικού και παιδαγωγικού προβληματισμού. Ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί στην Νέα Εποχή, ενώ κείμενά της ποιητικά και πεζά έχουν συμπεριληφθεί στα βιβλία του Δημοτικού, Η Γλώσσα μου. Συνεργάζεται με παιδαγωγικά και λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες της Αθήνας και της επαρχίας. Είναι τακτικό μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.). Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο «Μάρκου Αυγέρη», από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και από το Δήμο Μεσολογγίου, για το ιστορικό μυθιστόρημα Μεσολόγγι, Η πολιτεία του νερού. Έχει πάρει Βραβείο πεζογραφίας από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων το 2000, για το έργο της Η σκοτεινή αποθήκη και έχει διακριθεί από το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου, Κατερίνης, Αγρινίου, Παραβόλας και από άλλους πολιτιστικούς φορείς, για την προσφορά της στα Γράμματα και στον πολιτισμό.