Πρωταθλητής των… μετεγγραφών ο Παναιτωλικός!

Αναμφίβολα ήταν η ομάδα που έκανε τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις στο χειμερινό μετεγγραφικό παζάρι. Μια πρόχειρη ματιά εξάλλου να ρίξει κανείς στα παίκτες που «πάρκαραν» στο Αγρίνιο, αρκεί για να πειστεί…

Μπορεί στον Παναιτωλικό να έχουν θέσει ως μεγάλο τους στόχο αυτή τη στιγμή την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ, οι κινήσεις ωστόσο τις οποίες έκαναν κατά τη μετεγγραφική περίοδο που τελείωσε μόλις χθες, δεν προδίδουν σε καμία περίπτωση ομάδα που «μάχεται» για τη σωτηρία της. Εξάλλου δεν αποτελεί προνόμιο πολλών συλλόγων να μπορούν να διαθέτουν στις τάξεις τους παίκτες σαν τον Κανγκά Ακαλέ και του Aνρί Καμαρά.

Εντάξει, ο τελευταίος μπορεί να υπήρχε στο ρόστερ των «καναρινιών» απ’ το καλοκαίρι, ωστόσο παραμένει πολυτέλεια για ομάδες αυτού του μεγέθους. Όσον αφορά τον Ακαλέ, και μόνο το γεγονός ότι πριν μερικό διάστημα βρισκόταν στο στόχαστρο και του Ολυμπιακού, είναι αρκετό από μόνο του για να πει πολλά… Για τον Ονουάτσι αν μη τι άλλο είναι θετικότατα τα δείγματα γραφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ τα ονόματα των Φερνάντες και Βιντάλ είναι δύο δυνατά «στοίχηματα» που μπορούν ν’ αποδειχθούν «λαχεία»! Ας κάνουμε ένα σύντομο «face control» στα νέα αποκτήμετα των Αγρινιωτών.

Κανγκά Ακαλέ
Αποτελεί αναμφίβολα το μετεγγραφικό «μπαμ» του χειμώνα στο εγχώριο «παζάρι», προκαλώντας αίσθηση σε όλο το φίλαθλο κοινό. Δεν έχει άλλωστε ο καθένας την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του παίκτη με τόσες πολλές παραστάσεις από το γαλλικό πρωτάθλημα. Τα καλύτερά του ποδοσφαιρικά χρόνια τα πέρασε στη Λανς, η οποία και είχε δαπανήσει ποσό της τάξης των 5 εκ. ευρώ (!) για να τον εντάξει στο συναμικό της απ’ την Οσέρ στην οποία και ανήκε. Η «προαγωγή» από εκεί στη Μαρσέιγ δεν άργησε να έρθει και ήταν ένα «παράσημο» για τα όσα είχε κάνει. Στη Μασσαλία ωστόσο έμεινε μόλις για έξι μήνες. Ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν έρθει στην Ελλάδα μπορεί να ήταν η Λεκβίγια του Κατάρ ωστόσο η ηλικία (31) και η κλάση του, του επιτρέπει αν μη τι άλλο να αποδείξει ότι μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τα «καναρίνια». Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν χρειάστηκε ούτε… μισό ευρώ για την απόκτησή του! Έστω και αν η μετεγγραφή του κατέληξε να γίνει… σίριαλ μέχρι να επισημοποιηθεί.

Μπέντζαμιν Ονουάτσι
Δεδομένα αν δεν υποβιβαζόταν η Καβάλα στη Δ’ Εθνική, θα εξεκολουθούσε ν’ αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Εξάλλου πέρυσι αποτελούσε το πρώτο «βιολί» των «Αργοναυτών», τελιώνοντας τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της. Ο γεννημένος στο Λάγος της Νιγηρίας επιθετικός ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του όνειρο απ’ τους «μικρούς» της Γιουβέντους, ενώ πρώτος στην Ελλάδα τον έφερε ο Ιωνικός. Εντωπωσικές οι εμφανίσεις του με την ομάδα της Νίκαιας απ’ την αρχή και δε ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκε τ’ όνομά του και και για τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ. Ο Νιγηριανός ήρθε στον Παναιτωλικό απ’ την Κύπρο και την ΑΕΛ Λεμεσσού, όπου δεν μπόρεσε να βρει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής, λύνοντας έτσι τη συνεργασία του με το σύλλογο. Άλλο ένα βέβαια «δώρο» για το σύλλογο, καθώς αποκτήθηκε ως ελύθερος υπογράφοντας για τους επόμενους έξι μήνες και με οψιόν για ένα ακόμα χρόνο. Παράλληλα είναι και ο πάικτης με τη μεγαλύτερη χρημαστηριακή αξία απ’ τους τέσσερις, καθώς κοστολογείται στα 1,8 εκ. ευρώ.

Ρικάρντο Φερνάντες
Αποτέλεσε χρονικά την πρώτη μετεγγραφική κίνηση των Αγρινιωτών κατά τη χειμερινή περίοδο, ερχόμενος απ’ τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ και την Ουκρανία. Αν και καθοδική η πορεία του τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αν μη τι άλλο «κουβαλάει» αρκετή εμπειρία στα πόδια του, δεδομένου του γεγονότος ότι ήταν μέλος της Πόρτο του Μουρίνιο, που κατέκτησε το Τσάμπιονς λιγκ το 2004. Οκ, βασικός και αναντικατάστατος μπορεί να μην ήταν, ωστόσο έστω και σαν αλλαγή του Ντέκο πρόλαβε να φορέσει 13 φορές τη φανέλα της, προσθέτοντας κι εκείνος τ’ όνομά του σε μερικές απ’ τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία των «Δράκων». Και αυτός ήρθε ως ελεύθερος στο Αγρίνιο και καλείται με την εμπειρία του να δώσει το… κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ. Αν βγει αυτό το «στοίχημα» θα είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση.

Γιαβάν Βιντάλ

Πρόκειται για τον πλεόν εξελίξιμο παίκτη απύ αυτούς που ήρθαν το Γεννάρη στην ομάδα και σίγουρα έναν απ’ τους πιο ελπιδοφόρους που διαθέτουν οι Αγρινιώτες στο ρόστερ τους. Γεννημένος στο Μάντεστερ της Αγγλίας, ήρθε απ’ τα τσικό της Μάντεστερ Σίτι για να υπερασπιστεί το δεξί άκρο της άμυνας του Παναιτωλικού, μετά και τον τραυματισμό του Κουτρουμάνου. Οι εντυπώσεις που άφησε στον Μπάμπη Τεννέ όσο διάστημα δοκιμαζόταν θετικότατες, γι’ αυτό άλλωστε και υπέγραψε συμβόλαιο με το σύλλογο. Έχει μπροστά του έξι ολόκληρους μήνες ν’ αποδείξει ότι άξιζει να μείνει στους «νεοφώτιστους», ενώ έκανε κι εμφανίεσεις με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας. Αν παίξει σύμφωνα με την… καταγωγή του, τότε αναμφίβολα θ’ αποτελέσει έναν παίκτη τζόκερ. Πως όχι άλλωστε, απ’ τη στιγμή που και αυτός ήρθε ως ελεύθερος στην ομάδα.