Στόχος η επενδυτική συνεργασία με χώρες του Αραβικού Κόλπου : «Επενδυτικά Digital Road Shows 2012»

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας γνωρίζοντας ότι απαιτούνται νέοι τρόποι σκέψεις για να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις αστοχίες του παρελθόντος εγκαινιάζουν σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την καταπολέμηση της ύφεσης που πλήττει την περιοχή μας λόγω της εξάντλησης της ρευστότητας.
Συγκεκριμένα με την σύμπραξη του Think Tank I.P.D –ινστιτούτου για την ανάπτυξη και την εξέλιξη ,θα αναπτυχθούν οι δυνατότητες και θα δοθούν στοχευμένες πληροφορίες για το πώς και με ποιους θα μπορέσουν να έλθουν σε επαφή οι παραγωγικές μονάδες της περιοχής προκειμένου να συνάψουν επενδυτικές συνέργιες μικρού και μεσαίου μεγέθους. Ιδιαίτερη σημασία εμφανίζουν δύο σημαντικά στοιχεία ,πρώτον ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα προκύψουν από τις εν δυνάμει επενδυτικές συνέργειες θα προωθούνται και στις αγορές του εξωτερικού μέσα από τα ιδιόκτητα επιχειρηματικά δίκτυα που διαθέτουν οι ξένοι επενδυτές και δεύτερο παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι ιδιαιτερότητες μάρκετινγκ βάσει των οποίων λειτουργούν οι επιχειρηματίες αυτών των περιοχών σε αντιδιαστολή με το τι ισχύει με τις νοοτροπίες της δυτικής επιχειρηματικότητας.
Στην ημερίδα του Επιμελητηρίου θα αναπτυχθούν οι λειτουργίες των digital road Shows ενός επιχειρηματικού –ενημερωτικού εργαλείου μεγάλης αποτελεσματικότητας στις αγορές του Αραβικού επιχειρείν.
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Επιμελητηρίου υιοθετώντας σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης, όπως είναι η εργαλειοποίηση της καινοτομίας η μεθοδευμένη εξωστρέφεια στις αναδυόμενες αγορές και η δημιουργία επενδυτικών προσκλήσεων στην Αιτωλοακαρνανία από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου δημιουργεί υποκίνηση για να δημιουργηθεί η πρώτη ,ύστερα από πολλά χρόνια, επενδυτική άνοιξη στη περιοχή.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 17:30 οργανώνεται η πρώτη στην Ελλάδα οργάνωση δημιουργίας Digital Road Shows επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας προς συγκεκριμένες Αραβικές χώρες με στόχο την προσέλκυση επενδυτικών συνεργειών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 μμ..
Ομιλητές:
Κωνσταντίνος Μπόκας , Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
Πέτρος Γρουμπός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Νίκος Αθ. Σαμαράς Πρόεδρος Δ.Σ. IPD

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον υπάλληλο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιο Ρόμπολα, τηλ.: 26410 74531, 26410 74500.