Επιστροφή στα θρανία του …psi

Γράφει η Μάγδα Κ. (magda@agrinioculture.gr)

Μεγάλες στιγμές έζησα προχθές, αφού το Υπουργείο Οικονομικών αφιέρωσε σε εμένα προσωπικά λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του, στέλνοντάς μου μια ατομική ειδοποίηση – κοινώς ραβασάκι – που έγραφε τα εξής: ΄΄ Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις μας΄΄ – καλέ τι ευγενικά που τα λέει – ΄΄ για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από το νόμο. Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργειά μας προς αυτή την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε και πάλι για την τακτοποίηση των οφειλών σας μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.΄΄ – καλέ τι σωστοί επαγγελματίες που είναι – ΄΄ Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι προσαυξήσεις έχουν υπολογιστεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης. Συνολικό οφειλόμενο ποσό: 175,34 Ε΄΄.

Δε σας κρύβω ότι το διάβασα τρεις φορές τουλάχιστον, διότι με εντυπωσίασε ο τρόπος γραφής. Πολύ ευγενικός και comme il faut ομολογουμένως. Το συγκεκριμένο βέβαια ραβασάκι μιλάει για μια πρόσκληση, προφανώς εκείνη του Σεπτεμβρίου που έπρεπε να πληρώσω τα 168 Ε ως φόρο αλληλεγγύης στους οικονομικά ασθενέστερους – πράγμα που δεν έκανα ποτέ – . Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά όταν μας στέλνεται μια πρόσκληση, είμαστε υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να τη δεχτούμε; Έχω λάβει αρκετές προσκλήσεις στη ζωή μου για γάμους, βαφτίσεις, γενέθλια, παιδικά πάρτι κ.τ.λ. πολλές από τις οποίες έχω αγνοήσει παντελώς – το ξέρω είμαι λίγο γαϊδάρα – , δεν ήρθαν όμως ποτέ οι αποστολείς τους να μου ζητήσουν τα ρέστα που δεν τους τίμησα με την παρουσία μου . Το αγαπητό μας κράτος λοιπόν μου έστειλε πριν κάποιους μήνες τη συγκεκριμένη πρόσκληση καταβολής του οβολού μου, όπως πολύ σωστά υποστηρίζει, την οποία εγώ αγνόησα εσκεμμένως, όπως πολύ σωστά υποστηρίζω, και τώρα μου ζητάει συμμόρφωση και υποταγή στις βουλές του. Γιατί;! Και αν σε εμένα στέλνει αυτή την ευγενική ειδοποίηση για το ευτελές πόσο τον 176 Ε, που δεν χρωστάω παρεμπιπτόντως, αφού σύμφωνα με την εκκαθάριση της φορολογικής μου δήλωσης δικαιούμουν και πήρα επιστροφή φόρου, τότε στους μεγαλοοφειλετες του Δημοσίου η αντίστοιχη ειδοποίηση θα πρέπει να είναι χρυσόδετη και χρυσοκέντητη! Αν σε εμένα το κράτος αναγκαστεί να καταφύγει στη λήψη μέτρων όπως λέει προς συμμόρφωσίν μου, τότε στους μεγαλοοφειλετες και καταχραστές της δημόσιας περιούσιας, που τα ποσά τους είναι ασύλληπτα, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι χειρότερα από αυτά των κρατούμενων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά γιατί δεν έχω ακούσει ακόμη κανέναν να πληρώνει για τη ζημιά που προκάλεσε στο κομπόδεμα του ελληνικού λαού ; Μάλλον θα πρέπει να επισπεύσω την επίσκεψή μου στον ωτορινολαρυγγολόγο! Αλλά όχι, το κρατικό σύστημα λειτουργεί ρολόι διότι έπιασε τον μεγάλο Έλληνα σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά για χρέη δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ και για ακίνητη περιούσια η οποία φαίνεται να είναι προϊόν εγκληματικής οργάνωσης. Ηρωικές στιγμές ζει το παρεξηγημένο μας κυβερνών σύστημα. Οι υπόλοιποι όμως Γαβαλάδες και Βοσκοπουλάδες που χρωστάνε, γιατί ακόμη παραμένουν ατιμώρητοι και καλούμαι εγώ, με πετσοκομμένο μισθό και ηθικό, να πληρώσω τα χρέη τους; Και γιατί βρε Ελληνικέ λαέ εξακολουθείς να πετάς γαρύφαλλα στα μπουζούκια όλων αυτών που έχουν φάει ακόμη και τα εσώψυχά σου;

Αυτό όμως που με τσαντίζει περισσότερο από όλα είναι ότι εγώ, που πάντα μισούσα τα μαθηματικά, τους λογαριασμούς, τις εξισώσεις και τις πράξεις, που έχω παίξει όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια εκτός από sudoku, που για να κάνω μια πρόσθεση πρέπει να χρησιμοποιήσω τα όμορφα δαχτυλάκια και των δυο χεριών μου, πρέπει τώρα στην ηλικία των 30+ , που λένε ότι είναι η καλύτερη – άλλο που ακόμη δεν το έχω δει – να εκπαιδεύομαι για χαράτσια, ομόλογα, psi, πληθωρισμούς, τόκους, φόρους, κλειδάριθμους, κ.τ.λ…Να πάνε να… ( φτου πιπέρι ) όλοι τους!!

A bientot

Μάγδα