Πόσες συντάξεις baby boomers εξασφαλίζει η ανεργία των baby losers

Του Δημήτρη Παπαδάκη
To ΠΑΣΟΚ, παιδιά, είναι ένα πολύ έξυπνο και πάρα πολύ επικοινωνιακό κόμμα… Μπορεί να πουλήσει και στους Εσκιμώους φυγεία! Με ρωτούν πολλοί γιατί πήγε τόσος κόσμος να ψηφίζει το Βενιζέλο πληρώνοντας 2 ευρώ…

Για αρχή ας βγάλουμε από πάνω μας την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ : Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 769.000 άτομα. Δύο χρόνια μετά στις βουλευτικές εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ έλαβε περίπου 3.000.000 ψήφους. Συνεπώς στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν 1 στους 4 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αν αντιστοιχίσουμε τα προχθεσινά δεδομένα, όπου ψήφισαν περίπου 230.000 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, με την αναλογία 1 προς 4 του 2007, τότε θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές 230.000 * 4 = 920.000 ψηφοφόροι. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα 12 με 13%. Μη μασάτε λοιπόν στους εντυπωσιασμούς του ΠΑΣΟΚ!!!

Δεύτερο παράδειγμα… Από προσωπική εμπειρία και για δημοσιογραφικούς και μόνο λόγους, εδώ στο Αγρίνιο, πήγα στο κέντρο που ψήφιζαν οι ΠΑΣΟΚοι, όπως στο πρόσφατο παρελθόν πήγα και σε κάτι κοπές πίτας της ΝΔ, πάλι για δημοσιογραφικούς λόγους. Και στις δύο περιπτώσεις αντίκρυσα συνταξιούχους… Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση που όλα τα χούφταλα ψηφίζουν Βενιζέλο. Θέλουν να μας εκδικηθούν, επειδή εμείς θα ζήσουμε. Ένας άλλος λόγος είναι οι συντάξεις, οι συντάξεις των babyboomers, είναι οι τελευταίες που θα δωθούν στην Ελλάδα… Σαν πεθάνουν και αυτοί, δεν θα ξαναδωθούν στην Ελλάδα συντάξεις έστω και των 300€…

Όσοι προχθές ψήφισαν Βενιζέλο, στις επόμενες εκλογές δεν θα ζούν για να ξαναψηφίσουν… Το πρόβλημα είναι οι babyboomers της ΝΔ και αυτό γιατί : α)στηρίζουν μνημόνιο για την σύνταξή τους, β) είναι πιο νέοι σε σχέση με αυτούς του ΠΑΣΟΚ -οι περισσσότεροι προέρχονται με μειωμένες συντάξεις από τα σώματα ασφαλείας- άρα δεν θα έχουν πεθάνει όλοι στις επόμενες εκλογές και γ) γιατί πιστεύουν πως ο Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο…(τρέμε Μέρκελ…) Μη αγχώνεστε όμως, γιατί ο Σαμαράς -όπως ξέρουμε όλοι- δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και έτσι θα λακίσουν και όσοι babyboomers της ΝΔ δεν θα έχουν πεθάνει ως τις επόμενες εκλογές!

Επομένως, εμείς οι babylosers που μας έχει κάψει η ανεργία τα εγκεφαλικά κύτταρα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε (γιατί δεν βλέπω καμία επανάσταση), όσο και αν μας στεναχωρεί, τον θάνατο των πατεράδων μας babyboomers… Το ξέρω, ακούγεται και είναι σκληρό, ίσως και αχάριστο, να περιμένω το θάνατο αυτού που στερήθηκε και δούλευε για να με σπουδάσει (αλλά μπορεί και να τα βγάζε με κομπίνες, λαδώνοντας εφοριακούς, εγώ μικρό παιδάκι είμαι, που να ξέρω όλη την αλήθεια των μεγάλων), ξέρω όμως ότι όχι απο αυτές τις εκλογές, αλλά από τις επόμενες θα μπορούμε να ελπίζουμε…

Δυστυχώς το πρόβλημα εκτός από το γεγονός ότι οι συντάξεις των babyboomers πληρώνονται με την ανεργία των babylosers, είναι ότι οι babyboomers δεν το συνειδητοποιούν… Αν το συνειδητοποιούσαν θα πέθαιναν από ντροπή!

ΥΓ : για όσους τυχόν δεν ξέρουν τους όρους:
Baby boomers ή αλλιώς Γενιά της σπατάλης: Με ημερομηνία γέννησης από το 1946 έως το 1964, θεωρείται η πιο εγωκεντρική και «φυγόπονη» γενιά της σύγχρονης Ιστορίας. Ο γεωγραφικός τόπος επηρεάζει τα χρονικά όρια κάθε γενιάς, άρα υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις ημερομηνίες.
Baby losers με δυο υποκατηγορίες:
-Γενιά Y: Γνωστή ως Γενιά της χιλιετίας, Echo Boomers. Με ημερομηνία γέννησης από τα μέσα του 1970 έως και το 2000, θεωρείται η πρώτη γνήσια ψηφιακή γενιά.
-Γενιά Z ή αλλιώς «γενιά του Διαδικτύου» ή Generation Net: Με ημερομηνία γέννησης το 1991 έως σήμερα, είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και αμέσως μετά το παγκόσμιο «ξύπνημα» του Διαδικτύου.