Γιατί εσύ επιλέγεις !

της Ηρώς Κ. (iroka@agrinioculture.gr)

Παρακαλώ την κυρία Τρέμη και τους φίλους της να μην πιαστούν από την αυτοκτονία ενός δυστυχή και προσπαθήσουν να κάνουν αναλύσεις που σχετίζονται με την οικονομική κρίση. Ή τουλάχιστον να μην ξεχάσουν να αναφερθούν σε ποσοστά αυτοκτονίας σε άλλες χώρες, χωρίς κρίση, ή σε ολόκληρες Ηπείρους με κάτι παραπάνω από …κρίση.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να προκαλεί ΣΟΚ μια τέτοια πράξη και να μην προκαλεί ΣΟΚ η προσπάθεια τόσων άλλων για να ζήσουν.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, και με όλο τον σεβασμό στον αυτόχειρα, χρειάζεται κάτι παραπάνω από την πείνα και την οικονομική καταστροφή για να φτάσει κανείς σε τέτοιο σημείο. Αυτό το κάτι παραπάνω δεν μπορεί παρά ο ίδιος να το ξέρει και εκεί πρέπει να το αφήσουμε.

Θα προτιμούσα, λοιπόν, και με αφορμή αυτό το περιστατικό να δείξουμε και να φωτίσουμε μόνο τα θετικά. Έλεος πια με την καταστροφή και τη δυστυχία. Υπάρχουν και άλλα δεν μπορεί. Άνθρωποι που δεν λυγίζουν κι ας πεινάνε, που δεν το βάζουν κάτω, που καταλαβαίνουν το παγκόσμιο παιγνίδι που παίζεται στις πλάτες τους, αλλά επειδή μια ζωή τους έλαχε και δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία – μάλλον- θα τη ζήσουν με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.

Κάποιοι θα τα βάλουν με το κατεστημένο επιδιώκοντας ανατροπή.
Άλλοι θα περιμένουν τους παραπάνω να κάνουν την ανατροπή καθώς οι ίδιοι αδυνατούν ή δειλιάζουν.
Οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν καθόλου με ανατροπές και θα επιλέξουν απλώς να τα φέρουν βόλτα.
Όλοι και όλα χωράνε σ’ αυτόν τον έτσι κι αλλιώς μάταιο κόσμο.
Πάνω απ’ όλα όμως σημασία έχει η ζωή και η ζωή υπάρχει όσο δεν υπάρχει ο θάνατος.
Γι αυτό ας ζήσουμε, είναι θέμα επιλογής!!