Και παραιτήθηκε και δεν θα είναι υποψήφιος ; Εξώδικο Σώκου για το χαράτσι του εξοχικού του

Την απόφαση να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές έλαβε, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θύμιος Σώκος σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο της Αιτωλοακαρνανίας… Την ίδια ώρα δημοσιεύματα από τη βόρεια Ελλάδα κάνουν λόγο για παραίτησή του απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να είναι υποψήφιος… Η υποθεση Σώκου φαίνεται πως έχει αρκετό παρασκήνιο αφού από την πλευρά του ιδίου γίνεται λόγος για πολεμική εις βάρος της υποψηφιότητάς του… Πολεμική που ο ίδιος την συνδέει σε εξηώδική δήλωσή του με το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία που τον εγκαλούσε πως δεν κατέβαλε το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ για την οικία του στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε τι γράφει το XanthiPress.gr για την παράιτησή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση:
Ο Γενικός Γραμματέας πρόκειται να πολιτευτεί στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στις προσεχείς εκλογές και η Τρίτη 3 Απριλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία στην οποία έπρεπε να έχει θέσει την παραίτησή του προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κώλυμα ανακύρυξης ή εκλογιμότητας.

Το XanthiPress.gr αποκαλύπτει ότι ο μέχρι πρότινος Γεν. Γραμματέας Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης εγκατέλειψε τη θέση του προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η πρόθεση του πρώην Δημάρχου Αγρινίου και πρώην Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν άγνωστη στην ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά η απόφαση ήταν σχετικά ξαφνική για την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης.

Συνεχίζει ο Γεν. Διευθυντής
Η παραίτησή του παρέμεινε άγνωστη ακόμη και στην έδρα της Αποκεντρωμένης, τη Θεσσαλονίκη μέχρι την τελευταία στιγμή. Στη θέση του δεν έχει οριστεί κάποιος αντικαταστάτης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΧanthiPress.gr, τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ασκεί από το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Διευθυντής Ηλίας Θεοδωρίδης. Ενόψει των επικείμενων Εκλογών δεν αναμένεται ότι θα οριστεί νέο πολιτικό πρόσωπο για το υπόλοιπο της θητείας της απερχόμενης Κυβέρνησης.Ήταν ο πρώτος Υπερπεριφερειάρχης της περιοχής, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την υπογραφή του για την έκπτωση του Π. Ψωμιάδη από το αξίωμα του Περιφερειάρχη ΚΜ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Ε
Ευθυμίου Σώκου

κατοίκου Θεσσαλονίκης
1) Την εδρεύουσα στην Αθήνα (οδός Ερατοσθένους 1) ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημοκρατικός τύπος Α.Ε. ιδιοκτήτρια της πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδας με το τίτλο «Δημοκρατία» νομίμως εκπροσωπουμένης
2) Τον Χρήστο Μουλινό διευθυντή της ως άνω εφημερίδας κατοίκου Αθηνών
3) Τον Ανδρέα Καψαμπέλη διευθυντή σύνταξης της ως άνω εφημερίδας κατοίκου Αθηνών

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 2/4/2012 και στη σελίδα 8 ανέγνωσα με αγανάκτηση και δυσφορία σε ανυπόγραφο άρθρο, λίβελλο κατά του προσώπου μου. Ότι τυγχάνω πράσινος μεγαλοτζαμπατζής στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ότι αποφεύγω να πληρώσω το «χαράτσι» που ονομάζεται ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών της Δ.Ε.Η. σε ένα εξοχικό ακίνητο ιδιοκτησίας μου. Το προσβλητικότατο αυτό δημοσίευμα το οποίο καταφανέστατα στοχεύει να προσβάλλει την προσωπικότητα μου και να δημιουργήσει εις βάρος μου αλγεινές εντυπώσεις αυτή τη χρονική συγκυρία που δεν είναι βέβαια τυχαία και συνδέεται με τις εκλογές έχει τίτλο «ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ» και αμέσως παρακάτω επεξηγηματικό υπότιτλο «Ποιο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ» με πλαίσιο τη φωτογραφία μου , την ακατοίκητη οικία μου καθώς και πρόσφατο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. του ανωτέρω ακινήτου.

Στο δυσφημιστικό δημοσίευμα παρουσιάζομαι και χαρακτηρίζομαι ευθέως ως τζαμπατζής μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ιδιοκτήτης εξοχικής έπαυλης στον τουριστικό Μύτικα στην οποία έπαυλη μου κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων δεν πληρώνω το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. Προς πληροφόρηση πάντων το ακίνητο μου που χαρακτηρίζεται ως εξοχική έπαυλη είναι ένα ακίνητο εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού και πρώην εγκατελειμμένο λιοστάσι 10 χιλιομέτρα έξω από το Μύτικα. Αγοράστηκε το 2002. Το ίδιο έτος έκανα αίτηση γεώτρησης για τις ανάγκες ύδρευσης του γεωτεμαχίου αφού είναι και παραμένει εκτος δικτύου ύδρευσης. Η αίτηση μου έγινε δεκτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει νερό στο γεωτεμάχιο αν και η λειτουργία της γεώτρησης προσφέρει περιορισμένη ύδρευση και μόνον ελάχιστες ημέρες το χρόνο. Για τις ανάγκες λειτουργίας της γεώτρησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ζήτησα και μου χορηγήθηκε άδεια ηλεκτροδότησης. Η περιορισμένη ηλεκτροδότηση του γεωτεμαχίου αφορά τη λειτουργία της γεώτρησης. Επισημαίνω ότι δαπάνησα από την τσέπη μου περίπου 5.000,00 ευρώ για το κόστος εγκατάστασης των απαραίτητων κολώνων της Δ.Ε.Η. ώστε να φθάσει το ρεύμα στο ακίνητο μου ενέργεια που σίγουρα δεν χαρακτηρίζει έναν τζαμπατζή. Την περιορισμένη κατανάλωση των κιλοβατώρων άλλωστε χρεώνομαι και πληρώνω κανονικά σύμφωνα με το νόμο. Φυσικά και αυτό δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα αφού εμφανώς εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες… Η οικία μου ολοκληρώθηκε το 2011 εννέα χρόνια μετά την αγορά του αγροτεμαχίου ενώ το Μάρτιο του 2011 υπεβλήθησαν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια πολεοδομία για τη ρευματοδότηση του ακινήτου. Αυτονόητο είναι ότι τυγχάνω μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης ζω στη Θεσσαλονίκη ενώ το ακίνητο είναι ακατοίκητο. Έχω κινηθεί σύννομα απολύτως και όλες οι ενέργειες θα περατωθούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών. Δεν απολογούμαι αλλά εξηγούμαι. Τυγχάνω απόλυτα νόμιμος ενώ εντύπωση μου προξενεί πως ο υπεύθυνος του ανυπόγραφου δημοσιεύματος, ο διευθυντής σύνταξης και η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας ασχολούνται ένα μήνα πριν τις εκλογές με την οικία μου εξυβρίζοντας με μάλιστα και δυσφημώντας με ως τζαμπατζή. Εντύπωση επίσης μου προξενεί πως βρέθηκε στα χέρια σας ο λογαριασμός αυτός της Δ.Ε.Η. ποιος και γιατί σας τον προμήθευσε από τη Δ.Ε.Η. παραβιάζοντας προσωπικά μου δεδομένα. Για το τελευταίο θα διενεργηθούν τα νόμιμα.

Ζητώ την άμεση αποκατάσταση μου επί του ανωτέρω προσβλητικού δημοσιεύματος, αφού ο ιδιοκτήτης του εντύπου, ο διευθυντής σύνταξης ή ο εκδότης γνωρίζουν οπωσδήποτε και το συγγραφέα του δημοσιεύματος. Απαιτώ βέβαια και την απόσυρση του αηθέστατου και ατυχέστατου χαρακτηρισμού μου ως τζαμπατζή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2328/1995 εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσης άλλως θα πράξω τα νόμιμα. Σημειώνω ότι το δημοσίευμα αναπαράγεται στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες (blogs) και πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι επιτείνονται οι έννομες συνέπειες εις βάρος σας. Εάν οι υπεύθυνοι δεν επανορθώσουν θα λογοδοτήσουν στα Δικαστήρια. Εννοείται με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην εδρεύουσα στην Αθήνα ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημοκρατικός τύπος Α.Ε. ιδιοκτήτρια της πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδας με το διακριτικό τίτλο «Δημοκρατία» νομίμως εκπροσωπουμένης προς γνώση και για τις έννομες συνέπειες.

Αθήνα 4/4/2012
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Λαδάς Χρήστος
Κορίνθου 321 Πάτρα
ΑΦΜ 104149810