Επιτέλους… αδιέξοδο !

Γράφει η Μάγδα Κ.

Ε ναι λοιπόν, οι πολυπόθητες ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου έλαβαν τέλος – προς το παρόν τουλάχιστον – αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή τον ελληνικό λαό που εξέφρασε την αποδοκιμασία του στα μνημονιακά κόμματα λιτότητας. Οι Έλληνες καταδίκασαν την αναίσχυντη πολιτική των δυο μεγάλων κομμάτων, που αρίστως απέδειξαν όλον αυτόν τον καιρό πόσο δεν ήξεραν να διαπραγματεύονται, αλλά αντιθέτως, γνώριζαν πολύ καλά πώς να σκύβουν το κεφάλι και να χρησιμοποιούν σε άπταιστα αγγλικά τη φράση “yes sir” ή μάλλον καλύτερα “yes madame”. Και όλα αυτά, για το καλό του τόπου. Μόνο που είχαν μπερδέψει το τόπο με τοn κώλο.

Ήττα λοιπόν των δυο μεγάλων κομμάτων και μεγάλη νίκη ενός κόμματος “εξ ευωνύμων”, του Σύριζα . Η αριστερά, μετά από πολλά χρόνια, ξανά στο προσκήνιο. Και μαζί με αυτή και ο ελληνικός ναζισμός, που έκανε και αυτός εντυπωσιακή εμφάνιση, μετά από το χρόνιο εγκλεισμό του στις παγίδες του δικομματισμού. Κυβέρνηση δεν σχηματίζεται, αφού τα Πασοκικά και Νεοδημοκρατικά κουκιά δε βγαίνουν, η Χρυσή Αυγή μπαίνει δριμύτατη στη Βουλή με το “εγέρθητω” επίσημο μότο της – ελπίζω στο γρήγορο ξεφούσκωμα της φασιστικής αυτής φούσκας – ο Τσίπρας έχει γίνει το καινούργιο φαντασματάκι στο πολιτικό playstation που οι πολιτικοί ghostbusters παλεύουν με μεγάλη λύσσα να εξοντώσουν, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να κατασπαράξει τις καταθέσεις μας (;;;!!! ), η Τρόικα σε τρεις ημέρες έρχεται για τις συνηθισμένες της διακοπές στην πρωτεύουσα – προσοχή στις μολυσμένες ιερόδουλες – και όλα αυτά, σύμφωνα με τα λεγόμενα των έγκριτων δημοσιογράφων, οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο.

Συγγνώμη, αλλά μέχρι τώρα, σε τι ακριβώς ζούσαμε;;! Η ανεργία, οι μισθοί πείνας, οι ανύπαρκτες συντάξεις, οι κατασχέσεις σπιτιών, το λουκέτο επιχειρήσεων, το ανεμπόδιστο ξεπούλημα της χώρας, όλα αυτά μας οδήγησαν σε καμία ασφαλή έξοδο διαφυγής και δεν το χω καταλάβει; Γιατί παρακαλώ μέχρι τώρα, η λέξη αυτή, ήταν ξεχασμένη από στόματα πολιτικών και δημοσιογράφων, οι οποίοι θυμήθηκαν να την ξαναβάλουν στο λεξιλόγιό τους, ξαφνικά, μετά το αποτέλεσμα της ελληνικής κάλπης; Μιλάνε για αδιέξοδο, όλοι αυτοί που ανέδειξαν, με μεγάλη επιτυχία, τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ελληνική ιστορία, χαρίζοντας δισεκατομμύρια στους Γερμανούς εταίρους, που προσπαθούν και αυτοί, με μεγάλη αποτυχία, από τη μεριά τους, να μας αποδείξουν τη φιλευσπλαχνία τους; Αγωνιούν οι Έλληνες πολιτικοί ότι δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει ο Τσιπρας, οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο, όταν κατάφερε να κυβερνήσει ένας Άκης, ένας Ρουσσόπουλος, ένας Βουλγαράκης, μια Διαμαντοπούλου, ένας Παπακωνσταντίνου, υπό την θεία σκέπη του Εφραιμ; Μα για ποιο αδιέξοδο ακριβώς χτυπιούνται;

Ε ναι ρε… μπορούμε πλέον να διατυμπανίσουμε το ελληνικό αδιέξοδο! Και μην ακούτε τις μαλακίες ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Φυσικά και υπάρχουν, όταν η Δημοκρατία νοσεί από καρκινικά φιλοτομαρικά πολιτικά κύτταρα, τα οποία, στο βωμό της ιδιοτέλειας, θυσιάζουν την αλήθεια, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του ανήμπορου λαού. Ευτυχώς όμως, έστω και καθυστερημένα, ο ελληνικός λαός απέδειξε, ότι τα μάτια του ακόμη λειτουργούν άψογα, χωρίς παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις. Αρκεί να αποδείξει και στη συνέχεια, η οποία κατά τη γνώμη μου θα αποκαλυφθεί ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ότι και τα αυτιά του βρίσκονται σε απόλυτα υγιές επίπεδο, χωρίς το παραμικρό ίχνος κεριού. Αλλιώς…τρέξτε για καθαρισμό!

A bientot

Μάγδα