Έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού «Το φως της γης» της Ευαγγελίας Τσώνη [pics+video]

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα του Αγίου Κωνσταντίνου η έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού «Το φως της γης» της Ευαγγελίας Τσώνη. Η έκθεση πργαμτοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Αγρινίου για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης και θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 28 Μαΐου 2012.

Την έκθεση προλόγισε ο κ. Αθανάσιος Παλιούρας, καθηγητής της Βυζαντινής Αρχαιολογίας & Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. O κ. Παλιούρας χαρακτήρισε αρχικά ανοδική την πορείας της Ευαγγελίας Τσώνη. Στην συνέχεια ανέφερθηκε στις τρείς πτυχές του έργου της : την αγιογραφία, το ψηφιδωτό και τη ζωγραφική. Ο κ. Παλιούρας στάθηκε ιδιαίτερα στην τέχνη του ψηφιδωτού “αφού η Ευαγγελία Τσώνη, είναι μια από τις ελάχιστες ψηφιδογράφους που έχουμε στην Ελλάδα”. Όσον αφορά το ζωγραφικό της έργο ο κ. Παλιούρας επεσήμανε πως αυτό χαρακτηρίζεται από μια χρωματική πανδαισία που πετυχαίνει αρμονικά σύνολα. Και έκλεισε σημειώνοντας πως “η Ευαγγελία Τσώνη πήρε τα μηνύματα από τον κόσμο του πνεύματος, τα μετέτρεψε σε χρωματικά ποιήματα τα κατέβασε στη γη και τα χάρισε στους ανθρώπους”.

Η ίδια η καλλιτέχνης χαρακτήρισε αυτή την έκθεση ως κομμάτι της ψυχής της και τη δική της αντίσταση μέσα σε αυτό που ονόμασαν κρίση. Τέλος, εμφανώς συγκινημένη αφιέρωσε αυτή την έκθεση στους γονείς της.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα εγκαίνια της έκθεσης :

Διάρκεια Έκθεσης: 18 – 28 Μαΐου 2012 Ώρες Λειτουργίας: πρωί 10.30 – 1.00 / απόγευμα 7-9