Όλο μη και μη

της Ηρώς Κ. (iroka@agrinioculture.gr)
«Όλος ο παράδεισος δικός σας. Μόνο μη φάτε απ’ αυτή τη μηλιά» Είπε.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να γίνει κάτι είναι η απαγόρευση του. Μοιάζει παιδικό, αλλά έτσι είναι. Μ’ αυτόν τον τρόπο έφτασε η ιστορία ως εδώ.

«Η Ελλάδα στις εκλογές πρέπει να απαντήσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή όχι» άκουσα μια γερμανική φωνή. Πάλι τα ίδια εσύ φίλε μου; Δεν βαρέθηκες; Σκέφτηκα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ τρομοκρατούν όλο και περισσότερο. Κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Γιατί, ήθελα να ξέρα, δεν μας λένε και τι ακριβώς να ψηφίσουμε ανα περιφέρεια; Ευθαρσώς, να βγάλουν τα ψηφοδέλτια και να μας υποδείξουν με κόκκινο βελάκι.

Ο γλυκός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε όσο δεν δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, όσο δεν ανακατεύτηκε να το κάνει μια κι έξω. Και μόνο αυτό μοιάζει τόσο ύποπτο. Όταν τον περασμένο Ιούνιο λίγα μέτρα κάτω από το σπίτι του είχε μαζευτεί η μισή Αθήνα και πνιγόταν στα χημικά δεν τον θυμάμαι να παίρνει μέρος. Αλλά ξέχασα τότε είχαμε κυβέρνηση.. που βόλευε.

Κρυφά μέσα μου το ευχαριστιέμαι αυτό το παιχνίδι. Έχει άρωμα παιδικής ανάμνησης. «Μην τρως ακόμα, περίμενε να στρώσουμε το τραπέζι»

Μην οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία και νέες εκλογές, κινδυνεύει η επόμενη δόση.

Μη ψηφίσουμε κάποιον που αμφισβητεί τα υπογραφέντα Μνημόνια, για να μην εκνευριστούν οι δανειστές μας.

Ε, λοιπόν να κι εγώ! Όχι, όμως, επειδή έχω επίγνωση τι σημαίνουν όλα αυτά : χρεωκοπία, στάση πληρωμών, έξοδος ή παραμονή στην Ευρωζώνη, απλώς επειδή βαρέθηκα να ακούω μη και μη κι επειδή υποψιάζομαι πως για να μου το απαγορεύετε θα είναι πολύ ωραίο!