“Πλευρώνια 2012”

Τα 15 χρόνια «ΠΛΕΥΡΩΝΙΩΝ» γιορτάζει φέτος ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και διοργανώνει διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 9 Ιουλίου και την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Την Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 21:30 στο Θέατρο Λιμανιού θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Άνθος του Γιαλού» που αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως – Ήρως» και «Άνθος του Γιαλού» με τους Τάκη Χρυσικάκο και Λουδοβίκο των Ανωγείων να ερμηνεύουν ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής.
Το εισιτήριο εισόδου είναι 10 και 12 ευρώ

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 21:30 στο Θέατρο Λιμανιού η Λαϊκή Ορχήστρα της Πάτρας θα παίξει για το κοινό τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι, σε μια βραδιά με τίτλο «Φεγγαροτράγουδα στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο»
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου στην πρόσκλησή του γράφει χαρακτηριστικά :
[…] συνεχίζουμε με σκοπό να πραγματοποιηθεί το όνειρό μας «Το Αρχαίο Θέατρο της Πλευρώνας να γίνει η Επίδαυρος της Δυτικής Ελλάδας». Φίλοι και λάτρεις του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας. Αυτά τα δύο πολύτιμα πράγματα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε. Όπως σε κάθε εκδήλωσή μας είστε δίπλα μας, έτσι και σ’ αυτές τις εκδηλώσεις «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ 2012» θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας αρωγούς και συμπαραστάτες σε έναν αγώνα πνεύματος και πολιτισμού. […]