«Αντέχει» τo αεροδρόμιο του Ακτίου, ενώ η Ryanair υπόσχεται καλύτερες μέρες

To αεροδρόμιο του Ακτίου ακόμη και φέτος σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τον τουρισμό δείχνει ότι «αντέχει»… Παρά την δεδομένη μείωση του εσωτερικού τουρισμού, οι διεθνείς αφίξεις κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έτσι δεδομένων των δυσκολιών λόγω της οικονομικής ύφεσης και το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας η συνολική μείωση στις αφίξεις εξωτερικού ήταν αρκετά μικρή, δείχνοντας πως το αεροδρόμιο του Ακτίου μπορεί να «επιβιώσει»… Παρ” όλα αυτά το κράτος δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει στην παραχώρηση του αεροδρομίου του Ακτίου, όπως και άλλων περιφερειακών αεροδρομίων, κάτι που μπορεί να αποτελέσει απαρχή για μια νέα αποδοτικότερη πορεία για το αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας.

Tο πέρασμα σε ιδιώτες του αεροδρομίου του Ακτίου φαίνεται να φέρνει από τον Μάϊο του 2013 την πρώτη συμφωνία με την Ryanair. H Ryanair είναι αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η συμφωνία με το αεροδρόμιο του Ακτίου έχει να κάνει για πτήσεις από Ακτιο προς Ρώμη και Βρυξέλλες. Η διάρκεια των πτήσεων θα είναι από τον Μάιο μέχρι και Οκτώβριο εξυπηρετώντας χιλιάδες τουρίστες της Πρέβεζας και Λευκάδας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο του Ακτίου από το 1994 μέχρι φέτος χωρίς να έχει ολοκλήρωθεί ακόμη η χρονιά έχουν διακινηθεί πάνω από 5,5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ η διαφαινόμενη συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair, υπόσχεται πως σύντομα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ.