Στεργίου: «Ενότητα, ψυχραιμία και επιστροφή στη Super League»

Ο κόσμος του Παναιτωλικού προσπάθησε να βοηθήσει όσο μπορούσε την ομάδα... Δεν έφτανε όμως για τη νίκη...

Την επίσημη θέση του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού γνωστοποίησε ο πρόεδρός του Πάνος Στεργίου σχετικά με τη διαμάχη που έχει προκύψει ανάμεσα στον πρόεδρο της αγρινιώτικης ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα και τους οργανωμένους Warriors.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Αθλητικό Μαγκαζίνο» του Aeras FM 99.5, ο κ. Στεργίου είπε πως αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και ενότητα αφού ο μόνος στόχος που πρέπει να έχουν οι δύο πλευρές είναι η επιστροφή του Παναιτωλικού στη Super League.

«Είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό και δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον ερασιτέχνη Παναιτωλικό. Σίγουρα το συζητήσαμε και αυτό που εξέφρασαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι πως στην παρούσα φάση, θα πρέπει να επικρατήσει η σύνεση, η ηρεμία και αντί να ασχολούμαστε με το ξήλωμα των καθισμάτων και τα σπασμένα λουκέτα, θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την ομάδα. Αγωνιστικά. Και όλοι μαζί να καταφέρουμε να επιστρέψει η ομάδα στον φυσικό της χώρο, δηλαδή στην Superleague», είπε αρχικά ο κ. Στεργίου και συνέχισε:

«Αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία είναι πως κανένας εμφύλιος, είτε σε εισαγωγικά, είτε χωρίς, δεν έχει οδηγήσει σε καλό. Όλη αυτή η κόντρα που έχει ξεσπάσει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Ο Ερασιτέχνης τόσο θεσμικά αλλά και γενικά, σεβόμενοι τους εαυτούς μας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε την χρυσή τομή έτσι ώστε και οι δύο πλευρές, μιας και έχουν έναν κοινό στόχο και μία κοινή αγάπη τον Παναιτωλικό, να τα βρούνε. Στην παρούσα φάση αυτό που γίνεται, είναι ότι γίνεται κακό στην ομάδα, κακό στο όνομα του Παναιτωλικού, κάτι που δεν αρμόζει σε μας και μην ξεχνάμε πως την περσινή χρονιά άλλα πράγματα διδάξαμε σε όλη την Ελλάδα.

Όλη η Ελλάδα μίλαγε για τον Παναιτωλικό, για την συμπεριφορά των φιλάθλων του, για την διοίκηση που ήταν άψογη σε όλα. Είναι κρίμα αυτή η εικόνα να χαλάσει για κάποια πράγματα τα οποία πιστεύω πως αν καθίσουμε σε ένα τραπέζι, θα βρεθεί λύση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση».

Ακόμα ο κ. Στεργίου είπε:
Για το τι πρόκειται να πράξει ο Ερασιτέχνης: «Ο Ερασιτέχνης έχει κάνει επαφή με τους οργανωμένους. Έχω μιλήσει προσωπικά και με τον πρόεδρο τον κύριο Κωστούλα. Βέβαια ήταν και φρέσκο το γεγονός και υπήρχε ένταση και από τις δύο πλευρές. Αφήσαμε λίγο να καταλαγιάσει το πράγμα, να περάσει και αυτή η αγωνιστική και μετά να καθίσουμε κάτω. Πιστεύω θα βρεθεί λύση. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τόσο θεσμικά όσο και σαν άνθρωποι που αγαπάμε και υπηρετούμε τον Παναιτωλικό, για να δώσουμε λύση σε αυτό το θέμα».

Για το τι θα κάνει ο ερασιτέχνης σε περίπτωση που έχουμε νέο «ντου» την Κυριακή: «Αυτό θα προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε. Ήδη νομίζω πως έχει γίνει κάποια συνάντηση των οργανωμένων με μέλη της διοίκησης. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τα γεγονότα που είχαμε το Σαββάτο που μας πέρασε. Πιστεύω πως θα επικρατήσει η λογική και θα βάλουμε πάνω απ” όλα τον Παναιτωλικό. Τις προσωπικές διαφορές πιστεύω πως με το χρόνο θα τις λύσουν».

Για τη στάση του Ερασιτέχνη σχετικά με το πρόστιμο του πετάλου: «Στο συμφωνητικό που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές (σ.σ: Ερασιτέχνης με Κωστούλα) αναφέρεται πως μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε έργα στο γήπεδο, αρκεί να είναι σύμφωνα με το νόμο. Να πληρούν το γράμμα του νόμου κατά λέξη. Αυτό είναι μία μεγάλη ιστορία το θέμα των έργων. Είχα κάνει αρκετές συζητήσεις με τον πρόεδρο τον κύριο Κωστούλα σχετικά με αυτό. Στο θέμα του πετάλου πιστεύω πως είχαν πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις οι άνθρωποι της ΠΑΕ επειδή πίεζε και ο χρόνος για την έναρξη του πρωταθλήματος πέρυσι. Προχώρησαν σε κάποιες εργασίες. Θεωρούσαν δεδομένη την έγκριση της άδειας. Βέβαια κάτι που δεν έγινε και απ” ότι με ενημέρωσε και ο κύριος Κωστούλας επιστράφηκε ο φάκελος ως απορριπτέος. Ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να παρέμβει στο θέμα αυτό. Όπως είπα και πριν, μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε εργασίες, άλλωστε αυξάνουν και την ανάλογη υπεραξία του γηπέδου, αρκεί να είναι σύμφωνα με το νόμο. Από εκεί και πέρα, σκάλωσαν σε νομικά μονοπάτια και το θέμα έχει κολλήσει».

Για το αν θα κληθεί να πληρώσει ο ερασιτέχνης το πρόστιμο αν δεν το κάνει ο Κωστούλας μέχρι να ξαναπεράσει το γήπεδο στα χέρια του: «Δεν νομίζω, όχι. Οτιδήποτε γίνεται στο γήπεδο. Για οποιαδήποτε εργασία γίνεται. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η ανώνυμη εταιρία. Από εκεί και πέρα αν κριθεί ότι αυτό το γήπεδο είναι αυθαίρετο ή συγκεκριμένα χωρίς την απαιτούμενη άδεια, πιστεύω υπάρχει ένα άλλο «παράθυρο» έτσι ώστε να ενταχθεί σε ένα νόμο αυθαιρέτων και να παραμείνει. Πληρώνοντας βέβαια και κάποιο σοβαρό αντίτιμο»…

Κλείνοντας ο κ. Στεργίου είπε: «Αυτό που προέχει πιστεύω, είναι να επικρατήσει ηρεμία για το καλό της ομάδας. Έχουν και οι δύο έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από το καλό του Παναιτωλικού. Πρέπει λοιπόν να ρίξουν και οι δύο νερό στο κρασί τους, να βρεθεί η χρυσή τομή και όλοι μαζί να πορευτούμε για το καλό της ομάδας. Καμία κόντρα δεν θα οδηγήσει σε κάτι καλό!».

πηγή : onsports.gr