Γ. Βαρεμένος : “το φως στο τούνελ που βλέπει η Μέρκελ είναι το τρένο που έρχεται καταπάνω μας”

Στην webtv του myagrinio.gr μίλησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Ο βουλευτής αναφερόμενος στη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και του ΤΕΙ Μεσολογγίου δήλώνει ότι κρατά “μικρό καλάθι” για το θέμα και προσθέτει πως θα ήταν “εγκληματικό λάθος σε μια τέτοια στιγμή ως Ελληνική κοινωνία να οδηγηθούμε στο κλείσιμο πανεπιστημίων”.

Ο Γ. Βαρεμένος ερωτώμενος από το myagrinio.gr για τα μεγάλα έργα υποδομής που εκτελούνται στην Αιτωλοακαρνανία (Ιόνια Οδός και Άκτιο Αμβρακία) τονίζει με νόημα πως για να ξεμπλοκαριστούν “πρέπει να ξεμπλοκαριστεί πρώτα η κυβέρνηση”. Προσθέτει μάλιστα πως “εντελώς αναίτια η Ευρώπη ήρε τις εγγυήσεις για τα έργα αυτά”. Όσο αφορά τα προβλήματα στο χώρο της υγείας ο βουλευτής σημειώνει πως “μας οδηγούν να ξεχάσουμε την υγεία”, ενώ παράλληλα κρούει τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης της υγείας που “θα την κάνει προνόμιο για λίγους”.

Ακόμη με αφορμή τις λίστες του ΣΔΟΕ και της Λαγκάρντ σημειώνει πως “δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”. “Όταν ο λαός βλέπει επιχειρηματίες να απαλλάσσονται απο το χαράτσι πως θα πεισθεί να είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις;” είναι η χαρακτηριστική απορία του. Τέλος σημειώνει με νόημα πως το φώς στο τούνελ που βλέπει η Μέρκελ για την Ελλάδα “είναι το τρένο που έρχεται καταπάνω μας για ακόμη μια φορά”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στην webtv του myagrinio.gr