Στην Ελλάδα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της η Unilever

Aπό το ΣΚΑΙ:
Στην Ελλάδα μεταφέρει την παραγωγή επιπλέον 110 προϊόντων της ο αγγλο- ολλανδικός όμιλος Unilever, τα οποία μέχρι σήμερα εισάγονταν από άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα προϊόντα αυτά θα παράγονται από ελληνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό της πολυεθνικής.

Ήδη οι εταιρίες ΦΑΜΑΡ και Παπουτσάνης παράγουν για λογαριασμό της Unilever τα σαπούνια Lux και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη των συνεργασιών και με άλλες βιομηχανίες για την παραγωγή των υπολοίπων κωδικών.

Και οι 110 κωδικοί που θα παράγονται πλέον στην Ελλάδα θα αφορούν τις κατηγορίες των απορρυπαντικών, καλλυντικών και ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά όχι την κατηγορία των τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή των προϊόντων αυτών γίνεται μέχρι σήμερα σε εργοστάσια της Unilever κατά κύριο λόγο στη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα το 2013 το ποσοστό του τζίρου που πραγματοποιεί η Unilever στην Ελλάδα και προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή να ανέλθει στο 60% από 55% που είναι σήμερα.