Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει πια ανοιχτός πόλεμος. Αυτό, αν θέλετε ήταν και το καινούργιο στοιχείο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Αλέξης καταχειροκροτήθηκε στα εξής σημεία. Όπως πάντα, όταν αναφέρθηκε στη διαπλοκή και τα ΜΜΕ, όταν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές και σε αυτό εδώ το απόσπασμα: «Την εχθρότητα, όμως, ειδικά την εχθρότητα από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, που επιμένει πεισματικά να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο εχθρό, κι όχι το μνημόνιο της βαρβαρότητας. Πολλοί πιστέψαμε ότι, μετά τις εκλογές, θα συνειδητοποιήσουν τη βαριά ευθύνη απέναντι στην ιστορία του ίδιου του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έλειψε από τις μεγάλες μάχες του λαού μας. Διαψευστήκαμε…. Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς. Μας ενοχλεί και μας πονά ακόμα περισσότερο να βλέπουμε τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να χειροκροτούν μέσα στη βουλή την κυρία Παπαρήγα. …Από την ηγεσία του ΚΚΕ ένα πράγμα περιμένουμε: Να μην αφήνει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας βορά στα χέρια του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της Μέρκελ. Και από τους χιλιάδες κομμουνιστές που το ακολουθούν, να συμβάλλουν στους κοινούς ταξικούς αγώνες, σε ένα μέτωπο κοινωνικό και πολιτικό, σε ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας για να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα του μνημονίου».

Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χειροκρότησαν όρθια αυτό το απόσπασμα, στο ΣΕΦ έγινε πανζουρλισμός. Στην ουσία ο κ. Τσίπρας έκανε το εξής απλό. Κήρυξε πόλεμο στην ηγεσία του ΚΚΕ και έτεινε χείρα φιλίας στους ψηφοφόρους του, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα ποιος είναι ο επόμενος πολιτικός χώρος που θέλει να αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενο ήταν, το ΚΚΕ να μην αφήσει την πρόκληση αναπάντητη:«Αποτελεί πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα. Αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα. Ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος».

Τη γραμμή την είχε δώσει ήδη από την περασμένη Κυριακή η Αλέκα Παπαρήγα, με την ομιλία της στην Επέτειο για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ, που ήταν στο μεγαλύτερο της μέρος, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ΣΥΡΙΖΑ:”Ναι, κάποιοι ξαναθυμήθηκαν την θεωρία του σκαλοπατιού που οδήγησε το 1981 εκατοντάδες χιλιάδες ριζοσπάστες, αντιιμπεριαλιστές, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης να δώσουν μεγάλο αέρα στα πανιά του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του ΚΚΕ», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε «Μικροκομματική και ιδιοτελής είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι του κάνουμε κριτική από τα δεξιά. Εκτός αν έχει μπερδέψει τι είναι από τα δεξιά και τι είναι από τα αριστερά”.

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί αλλά υπενθύμισε ότι «Στην δεκαετία του ‘80 η ΝΔ μας κατηγόρησε ότι κάνουμε «γλυκά μάτια στο ΠΑΣΟΚ. Στις αρχές της 10ετίας του 90 όταν ανοικτά και παστρικά δηλώσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης και ταύτισης με την στρατηγική της ΝΔ, τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα να φύγει η δεξιά μας κατηγόρησε για τσιράκια της. Τώρα γίνονται τα ίδια από ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Παπαρήγα.

Αυτός ο πόλεμος έχει πολλά επεισόδια ακόμα μπροστά του. Μόλις ξεκίνησε.

πηγή : newpost.gr