Μεγάλο διπλό ο Ηρακλής Αστακού

Νικητής βγήκε τελικά ο Ηρακλής από το γήπεδο του Αντιρρίου με σκορ 0-2 νικώντας αυτή τη φορά την Α.Ε.Τρικόρφου σε ένα “κυκλοθυμικό” ματς κατά τα άλλα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε στο γήπεδο με κάποια νευρικότητα , είχε την ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα αλλά γενικά έδειξε να μην είναι συγκεντρωμένος στο σκοπό του που δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά η νίκη. Στο 7′ είχε ευκαιρία με σουτ του Θ.Κοτρότσου που κατέληξε άουτ ενώ 3 λεπτά αργότερα σε σκληρή διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με αντίπαλό του ο Γ.Κοτρότσος τραυματίσθηκε ελαφρά στο κεφάλι χωρίς να είναι κάτι σοβαρό αφού συνέχισε τον αγώνα κανονικά.

To Τρίκορφο από πλευράς του πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων , επέδειξε ελαφρά υπεροχή κι έτσι στο 19′ έχασε ευκαιρία για γκολ ενώ στο 20′ σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο παίχτης της ομάδας του Τρικόρφου έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 25′ οι παίχτες του Τρικόρφου κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή της εστίας του Ν.Κουντούρη , εκτελέστηκε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 29′ χάθηκε και πάλι η ευκαιρία για το Τρίκορφο όταν κάποια κεφαλιά πάιχτη του κατέληξε πάνω από την οριζόντια δοκό του Ηρακλή.Στο 33′ ο διαιτητής Μυλωνάς έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αναγνωστόπουλο του Τρίκορφου όταν ο ίδιος παίχτης έκανε σκληρό φάουλ στο Γ.Κοτρότσο. Η Α.Ε.Τρικόρφου συνέχισε να πιέζει χωρίς να απειλεί σοβαρά τον Ηρακλή και στο 35′ έχασε κλασική ευκαιρία η γηπεδούχος όταν επιθετικός της πάιχτης σε τέτ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή ανακόπηκε επιτυχώς από τον τελευταίο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά σε κυρίαρχο του παιχνιδιού και υπήρξε καταιγιστικός σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Έτσι , ξεκίνησε στο 48′ με ευκαιρία του Δ.Μπαρμπαρούση όταν έκανε σουτ που κατέληξε τελικά άουτ. Στο 50′ έχασε μοναδική ευκαιρία ο Θ.Κοτρότσος όταν ξεχύθηκε μπροστά προς την αντίπαλη εστία και από πλάγια θέση , έκανε δυνατό σουτ και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα Φλωρόπουλου.Στο ίδιο λεπτό ο Γ.Κοτρότσος χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν μόνος σε μια κούρσα του προς την εστία του Τρικόρφου σε εκτέλεση σουτ έβγαλε την μπάλα άουτ.
Στο 53′ ο Δ.Μπαρμπαρούσης ξέφυγε από αριστερά , έκανε το σουτ και από αντίπαλο η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στο 60′ μια σέντρα του Θ.Κοτρότσου προς τον αδερφό του Γ.Κοτρότσο δε στάθηκε τυχερή αφού ο τελευταίος δε την πρόλαβε. Στο 63′ ο Tafani Olsi με ατομική του ενέργεια προς τη μικρή περιοχή της Α.Ε.Τρικόρφου έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 64′ του αγώνα ο Αναγνωστόπουλος της Α.Ε.Τρικόρφου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή όταν έγινε σκληρό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε παίχτη του Ηρακλή από τον ίδιο. Στο 68′ χάθηκε ευκαιρία από τον Γ.Μπαρμπαρούση όταν μόνος πετάχτηκε μπροστά από τον τερματοφύλακα Φλωρόπουλο ο οποίος τον μπλόκαρε.
Στο 69′ ο Θ.Κοτρότσος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Τρικόρφου στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 72′ έφτασε η μεγάλη στιγμή για τον Ηρακλή όταν σε μια ατομική του προσπάθεια ο Γ.Μπαρμπαρούσης μπουκάροντας στη μικρή περιοχή της εστίας του Φλωρόπουλου ανατράπηκε από αντίπαλο και δόθηκε από τον διαιτητή η εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γ.Κοτρότσος στέλνοντας την μπάλα στο πλεχτό κάνοντας το 0-1.
Το Τρίκορφο σε μια ευκαιρία που είχε από στημένη φάση στο 76′ , εκτέλεσε το φάουλ και μπλόκαρε ο Ν.Κουντούρης του Ηρακλή.
Στο 78′ ο Α.Μαλιγιάννης του Ηρακλή έφυγε στην κόντρα και σούταρε ανεπιτυχώς αφού μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Στο 79′ όμως η γηπεδούχος ομάδα έχασε ίσως την καλύτερη της ευκαιρία για γκολ όταν ο Πετράκης μόνος του με τον τερματοφύλακα σούταρε δυνατά χτυπώντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ν.Κουντούρη κι έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος της ισοφάρισης για τους παίχτες του Αστακού.
Στο 80′ ήρθε μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή όταν σε τετ-α-τετ του Θ.Κοτρότσου με τον τερματοφύλακα του Τρικόρφου ο τελευταίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Το δεύτερο γκολ για τον Ηρακλή Αστακού ήρθε στο 81′ όταν ο Θ.Κοτρότσος σε μια του επέλαση προς τη μικρή περιοχή του Φλωρόπουλου , έστρωσε πάσα στον Γ.Μπαρμπαρούση ο οποίος εκτέλεσε τον τερματοφύλακα κάνοντας το τελικό 0-2.
Στο 90′ δέχτηκε κίτρινη κάρτα ο Γ.Κοτρότσος. Η τελευταία ευκαιρία για τον Ηρακλή ήρθε όταν ο Α.Κουντούρης, που είχε μπει πριν από 2 λεπτά ως αλλαγή , σε σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ από τα δοκάρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η διαιτησία του Ι.Μυλωνά ήταν πολύ καλή.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ε.ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ: (1) Φλωρόπουλος Περ. , (2) Κυρίτσης Γρ. , (3) Κουκούτσης Θ. , (4) Μυλωνάς Χρ. , (5) Δημητρόπουλος Γ. , (6) Κάκκος Γ. , (7) Γιαβρούτας Αν.Ν. , (8) Αναγνωστόπουλος Ν.. , (9) Γιαβρούτας Αν.Γ. , (10) Πετράκης Ι. , (11) Μυτιλήνης Σ.

ΗΡΑΚΛΗΣ : (1) Κουντούρης Ν. , (2) Κοτσίνης Σ. , (3) Αργύρης Μ. , (4) Αργύρης Α. , (5) Tafani O. , (6) Γκάτσης Ι. , (7) Κοτρότσος Γ. , (8) Κοτρότσος Θ., (9) Μαλιγιάννης Αθ. , (10) Μπαρμπαρούσης Γ., (11) Μπαρμπαρούσης Δ.

ΑΛΛΑΓΕΣ : Για την Α.Ε.Τρικόρφου: στο 61’ ο Κυρίτσης Γρ. . αντικαταστάθηκε από τον Κυρίτσης Γεωρ. , στο 86′ ο Κουκούτσης Θ. από τον Δανιήλ Π. και στο ίδιο λεπτό ο Κάκκος Γ. από τον Δεδούτση Χρ.
Για τον Ηρακλή : στο 86’ ο Κοτρότσος Γ. αντικαταστάθηκε από τον Σταμούλη Δ. και στο 88′ ο Κοτρότσος Θ. από τον Α.Κουντούρη.

πηγή : hraklhsast.com