ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου : γιορτάζει τα 30 του χρόνια με το “Αλίμονο στους νέους” [HDvideo]

Ο Μέμος Μπεγνής και η Χριστίνα Πομόνη, πρωταγωνιστές της παράστασης

Συνένετυξη τύπου παραχώρησαν σήμερα με την ευκαιρία της έναρξης της χειμερινής σεζόν του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου που φέτος συμπληρώνει 30χρόνια από την λειτουργία του, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βασίλης Νικολαϊδης και οι συντελεστές της παράστασης. Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη λειτουργία του με την παράσταση “Αλίμονο στους νέους”, όπου πρωταγωνιστούν ο Μέμπος Μπεγνής, η Χριστίνα Πομόνη και ο Ηλίας Ζερβός. Τα οικονομικά προβλήματα των ΔΗΠΕΘΕ και των δήμων είναι σε όλους γνωστά, όμως το ΔΗΠΕΘΕ με την στήριξη του Δήμου Αγρινίου δεν υποστέλλει τη σημαία του, αντιθέτως εκτός από το πλούσιο φετεινό επετειακό του πρόγραμμα ετοιμάζεται για το καλοκαίρι και όπως προανήγγειλε ο Βασίλης Νικολαϊδης, το ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει σε συνεργασία με το θέατρο Ακροπόλ τις “Τρωάδες” του Ευρυπίδη στην Επίδαυρο, γι’ αυτό το ΔΗΠΕΘΕ χρειάζεται την συμπαράσταση όλων, εξάλλου έχει φροντίσει να παροτρύνει τους πολίτες να δουν την χειμερινή παράσταση βάζοντας ένα το εξαιρετικά φθηνό εισιτήριο των 10€.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου στην webtv του myagrinio.gr

Ο Παύλος Μοσχολιός στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στις προασπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για να διατηρηθεί το ΔΗΠΕΘΕ σε υψηλό επίπεδο και τόνισε πως παρά τα δύσκολα οικονομικά του δήμου και τη χαμηλή χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ από το υπουργείο Πολιτισμού με κονδύλια του δήμου το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου έχει φροντίσει να παρουσιάσει ένα υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος πρόγραμμα εκδηλώσεων. Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός αποκάλυψε πως ο δήμος Αγρινίου εξετάζει τη δημιουργία ενός καλοκαιρινού θεάτρου που θα καλύπτει τις ανάγκες του δήμου καλύτερα από ό,τι το κηποθέατρο του Πάρκου.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βασίλης Νικολαϊδης απέφυγε να αναφερθεί διεξοδικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΔΗΠΕΘΕ και προτίμησε να μιλήσει για τη δυσκολία της επιλογής του έργου που θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ και τόνισε πως το “Αλίμονο στους νέους” παρόλο που είναι γραμμένο το 1960 παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Ακόμη δήλωσε ευτυχής, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κοινοτυπία, για την συνεργασία τους με τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο του Μέμου Μπεγνή, αλλά και στην καινοτομία της περιστροφικής σκηνής που θα χρησιμοποιηθεί φέτος στο ΔΗΠΕΘΕ για τις ανάγκες τις παράστασης. Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για όλο το χειμώνα λέγοντας ό,τι όσο αφορά τις μετακλήσεις όλα τα θέατρα της Αθήνας βρίσκονται σε αναβρασμό και κανείς δεν ξέρει ποια παράσταση θα συνεχίσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρ’ όλα αυτά το ΔΗΠΕΘΕ έχει φροντίσει να παρουσίασει αξιόλογες παραστάσεις στο Αγρίνιο.

Τη συμπαράσταση του κόσμου ζήτησαν οι πρωταγνωνιστές Μέμος Μπεγνής και Χριστίνα Πομόνη με τον πρώτο να σημειώνει για τον Βασίλη Νικολαϊδη πως είναι σκηνοθέτης που αγαπά και αγκαλιάζει τον ηθοποιό. Απο την πλευρά του ο έτερος συμπρωταγωσνιστής Ηλίας Ζερβός έκανε ένα περισσότερο κοινωνικό σχόλιο, λέγοντας ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος για όλα όσα συμβαίνουν και πρόσθεσε με νόημα πως η κατάθλιψη δεν βοηθάει…

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παπαδάκης