Οι εκδηλώσεις για το 2013 από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου – 30 χρόνια Πολιτισμός
Εκδηλώσεις για το 2013

– Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Βασίλη Γισδάκη. (Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ»)
– Η «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμ. Ροΐδη. Η παράσταση που έκανε αίσθηση στην Αθήνα, με την Ιουλία Σιάμου στον επώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία της ίδιας. Από το θέατρο ΘΕΜΕΛΙΟ. (Δημοτικό Θέατρο)
– «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Σε σκηνοθεσία του Τσεζάρις Γκραουζίνις, του σημαντικότατου Λιθουανού σκηνοθέτη, με το Δημήτρη Κουρούμπαλη. Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. (Δημοτικό Θέατρο)
– «Η αόρατη αλυσίδα» του Κάρλος Φερρέρα. Με τη Μίνα Χειμώνα, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Αράπογλου. Από το θέατρο ALTERA PARS. (Δημοτικό Θέατρο)
– «Πιαφ» – Μια σημαντικότατη μουσικοθεατρική παράσταση, σχόλιο πάνω στη ζωή και την προσωπικότητα της μεγάλης Γαλλίδας ερμηνεύτριας. Κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα. Ερμηνεύει η Μίλλη Καραλή και τη συνοδεύει 5μελής ορχήστρα. Από το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. (Δημοτικό Θέατρο)
– «Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ», μαύρη κωμωδία, βασισμένη στη νουβέλα του Πιέρο Κιάρα “La spartizione” και στην ταινία «Ελάτε να πάρετε έναν καφέ σ’ εμάς» του Αλμπέρτο Λατουάντα (1970)
Διασκευή, μετάφραση, σκηνικός χώρος, κοστούμια: Ομάδα ΘΕΜΕΛΙΟ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου, Στέλλα Χατζημιχελάκη. Από το θέατρο ΘΕΜΕΛΙΟ. (Δημοτικό Θέατρο)

Εντός του Ιανουαρίου θα εκδοθεί ειδικό πρόγραμμα με τον πλήρη προγραμματισμό των εκδηλώσεων.
Για το καλοκαίρι του 2013, προγραμματίζεται, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Επιδαύρου και το Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Στους κύριους ρόλους, η Τζένη Ρουσσέα, η Κάτια Γέρου, η Κόρα Καρβούνη και η Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Επίσης για το 2013, με την έναρξη της περιόδου 2013-2014, προγραμματίζεται Έκθεση Κοστουμιών από τις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., καθώς και μια επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου.