Σφίγγει ο κλοιός για τρεις πρώην υπουργούς

Γενικό ξεκαθάρισμα ξεκινά το Μαξίμου και ήδη έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει επιχείρηση… χειροπέδες για πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής», αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στον Κορυδαλλό μια ευρεία «γκάμα» ατόμων, από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Γιάννη Καρούζο θα έχει συνέχεια και μάλιστα έντονη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι τρεις κυρίως παράγοντες ωθούν σε μια κατάσταση «γενικού ξεκαθαρίσματος», η οποία φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε βάθος και χρονικά αλλά και σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα: οι οδηγίες που έχουν δοθεί και το πολιτικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, η «ενεργοποίηση» εδώ και καιρό της Δικαιοσύνης- η οποία έχει «ανεβάσει ταχύτητα»- και το αίτημα της κοινωνίας για τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα ιδιαιτέρως αυτά που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα.

Οι πρώτοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο είναι τρεις πρώην υπουργοί, που τώρα δεν είναι βουλευτές, όπως γράφει ο «Επενδυτής». Ο ένας, παλαιό πρωτοκλασάτο πράσινο στέλεχος, έχει θητεύσει, μεταξύ άλλων, σε υπουργείο «διαβόητο» για τις προμήθειές του και το όνομά του έχει απασχολήσει στο παρελθόν τον ελληνικό και τον ξένο Τύπο για συγκεκριμένα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί επί υπουργίας του.

Ο άλλος, ένας εκ των δύο γαλάζιων, όχι κορυφαίο στέλεχος, είχε θητεύσει στο ίδιο υπουργείο και ερευνάται για συγκεκριμένη προμήθεια.Ο τρίτος, για αρκετό καιρό προβεβλημένος υπουργός γαλάζιας κυβερνητικής περιόδου, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα γνωστού σκανδάλου και πρωταγωνιστής σε αλλεπάλληλες ιστορίες αρνητικής δημοσιότητας.

πηγή : protothema.gr