Τελείωσαν τα καπνά στο Αγρίνιο, τελειώσαν και οι δωρεές από τον Παπαστράτο

Θα διαθέσει 70.000 ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης σχολείων αποκλειστικά σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

Αποτελεί από μόνη της η είδηση ότι η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος θα διαθέσει αρχικά 70.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης 30 σχολείων αποκλειστικά σε καπνοπαραγωγικές περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών ένα σχόλιο για την εξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής και κατ΄ επέκταση της οικονομίας της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρίνιου. Το Αγρίνιο έπαψε να είναι καπνοπαραγωγική περιοχή και πλέον η εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με την εξέλιξη του Αγρινίου έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον της. Ίσως αυτή να είναι και η λογική εξέλιξη των πραγμάτων, αφού όλα αλλάζουν… εξάλλου πλέον δίπλα στο όνομα “ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ” φιγουράρει και το όνομα “Philip Morris International”….

Σχετικά με την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος ανέφερε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια των κρατικών φορέων και να στηρίξουμε τους καπνοκαλλιεργητές με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί. Ευελπιστώ ότι στην πρωτοβουλία μας αυτή θα ανταποκριθούν και άλλες εταιρείες και ιδιώτες ώστε να επεκταθεί πανελλαδικά σε περιοχές που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» που θα κάνει την τελική επιλογή των σχολείων με βάση κριτήρια που συμφωνήθηκαν με την Παπαστράτος. Εταιρείες ή ιδιώτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσφορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία, μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στον τραπεζικό λογαριασμό (124002002007025) που διατηρεί ο «ΔΕΣΜΟΣ» στην Alpha Bank.