Ήττα στη Κρήτη (2-1) για τον Παναιτωλικό [video]

Σε ένα καλό ματς κυρίως στο πρώτο ημίχρονο στην Κρήτη ο Παναιτωλικός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Εργοτέλη και ηττήθηκε με 2-1. Ο Παναιτωλικός έκανε μια μέτρια εμφάνιση και δίκαια ηττήθηκε μένοντας πίσω στην βαθμολογία.

Η επιστροφή του Νίκου Καραγεωργίου στο Ηράκλειο, ως αντίπαλος μετά από επτά χρόνια, έφερε γούρι στην πρώην ομάδα του, αφού ο Εργοτέλης επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού και επανήλθε στην κορυφή της Football League.Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα των δύο ημιχρόνων στο Παγκρήτιο Στάδιο, αφού στο πρώτο μπήκαν γκολ, χάθηκαν ευκαιρίες και ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, ενώ στο δεύτερο δεν έγιναν παρά ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Τα τρία γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από στημένες φάσεις.

Ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ στο 15′ με καρφωτή κεφαλιά του Σέικ Γκαντιάγκα και ξαναπήρε το προβάδισμα στο 26′ με κεφαλιά του Ντιέγκο Ρομάνο, ενώ ο Παναιτωλικός είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 22′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούκας Φαβάλι.Τέσσερα λεπτά πριν από την ισοφάριση της ομάδας του Αγρινίου, ο Γρηγόρης Αθανασίου είχε αποκρούσει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Φαβάλι, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τη σέντρα ακριβείας του Ανρί Καμαρά.

Χρειάστηκε να περάσουν 19 λεπτά στην επανάληψη για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή. Στο 64΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρομάνο και κακή έξοδο του Τακίδη ο Ζαχόρα απο πλαγια θέση δε μπόρεσε να σκοράρει.Το χαμηλό τέμπο στην επανάληψη συνέχισε με τον Παναιτωλικό να πιέζει κάπως στο τελευταίο τέταρτο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία.

πηγή video: panaitolikos.blogspot.gr

Αποδοκιμασίες σε Καραγεωργίου
Μερίδα φιλάθλων του Εργοτέλη αποδοκίμασε τον Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Παγκρήτιο. Οι “κιτρινόμαυροι” χρεώνουν στον προπονητή του Παναιτωλικού τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη Football League.

Τίμησε Παπουτσάκη
Πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Παναιτωλικός τίμησε τη μνήμη του Απόστολου Παπουτσάκη, για τον οποίο με ανακοίνωσή της η διοίκησή της τόνιζε τη σημαντική παρουσία και προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του “στρατηγού” του Ατρομήτου και μέλους της ΕΠΑΕ Γιώργου Χατζή.

To φίλμ του αγώνα
9΄Κόρνερ για τον Εργοτέλη με τον Χαντί διώχνει δύσκολα με τις γροθιές ο Τακίδης.
15΄Γκολ για τον Εργοτέλη. Ο Λαμπίν εκτελεί εκπληκτικά ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Γκαντιάγκα στο δεύτερο δοκάρι θα κάνει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τακίδη.
19΄Σέντρα του Καμαρά από τα δεξιά ο Φαβάλι αμαρκάριστος ο Αθανασίου με σπουδαία επέμβαση κρατάει το 1-0 για τον Εργοτέλη και στέλνει την μπάλα σε κόρνερ.
22΄Γκολ για τον Παναιτωλικό. Ο Φαβάλι εκτελεί φάουλ από πλάγια αριστερά έξω από την περιοχή και στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Αθανασίου που δεν μπορεί να αποσοβήσει το γκολ για τον Εργοτέλη παρά την προσπάθεια του.
25΄ Φάουλ για τον Εργοτέλη από πλάγια αριστερά με τον Λαμπίν ο Τακίδης θα μπλοκάρει την μπάλα.
26΄Σουτ του Χαντί από καλή θέση βάζει σωτήρια την προβολή ο Κούσας και κόρνερ.
26΄Γκολ για τον Εργοτέλη. Κόρνερ από τον Λαμπίν από τα αριστερά ο Ρομάνο στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού αμαρκάριστος θα κάνει την κεφαλιά και θα κάνει το 2-1 για τον Εργοτέλη.
30΄Σουτ του Τζούνιορ από το ύψος του πέναλτι ο Μπουχαλάκης βάζει σωτήρια την κόντρα.
51΄Σουτ του Τζούνιορ έξω από την περιοχή η μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Αθανασίου.
64΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Χαντί εκτελεί κόρνερ ο Τακίδης κάνει λάθος έξοδο και ο Ζαχόρα σε κενό τέρμα πλασάρει άουτ.
77΄Ο Σαρρής διώχνει σωτήρια πριν ο Πασάς βρεθεί σε θέση τετ α τετ με τον Αθανασίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
:
Εργοτέλης (Σ. Γκόγκιτς): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Μπουχαλάκης, Γκαντιάγκα (71′ Ευαγγέλου), Χαντί, Λαμπίν (56′ Ουέλιγκτον), Ζάχορα (82′ Κοζορώνης).
Παναιτωλικός (Ν. Καραγεωργίου): Τακίδης, Αραμπατζής, Κούσας, Ιωάννου, Σίλβα Ζούνιορ, Μελισσάς (83′ Κουτσοσπύρος), Ιορδανίδης (62΄Πασάς), Καμαρά, Φαβάλι, Μπόγιοβιτς (62′ Γιάνεφ), Γκόλιας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καρυοφύλλης με επόπτες τους Στάντζο και Κοτζαμανίδη.