Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τίμησε τη μνήμη του συντοπίτη μας Νίκου Σιαλμά

Σε μία σεμνή τελετή στο αεροδρόμιο της Δεκελείας στο Τατόι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και η Πολεμική Αεροπορία απέδωσαν σήμερα φόρο τιμής στον Υποσμηναγό (Ι) Ν. Σιαλμά (καταγόνταν από το Θέρμο) και ετίμησαν τη μνήμη του ήρωα αεροπόρου δίνοντας το όνομα του στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων. Ο Ν. Σιαλμάς έχασε τη ζωή του στις 18-6-1992 στη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πατέρας του φονευθέντος “υπέρ βωμών και εστιών” αεροπόρου απευθυνόμενος τόσο στον Υπουργό και την στρατιωτική ηγεσία και κυρίως στους συναδέλφους του Ν. Σιαλμά και στους νεαρούς Ίκαρους είναι σημαντικό ότι ο Νίκος εθυσιάσθηκε για την πατρίδα τιμώντας τον όρκο του αλλά και η “πατρίδα δεν ξεχνά και τιμά τους ήρωες”.

Ο Υπουργός κ. Παναγωτόπουλος αφού εμίλησε ένθερμα για τις αξίες που διδάσκει η θυσία του Ν. Σιαλμά και όλων των ηρώων διαχρονικά τόνισε τη σημασία που έχει αυτές οι αξίες να οδηγούν στη ζωή μας ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο που η πατρίδα ευρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο.

Επίσης απεκάλυψε ότι τότε που συνέβη το ατύχημα είχε επισκεφθεί την οικογένεια και το δωμάτιο του Ν. Σιαλμά αναφέροντας ότι ακόμη έχει στη μνήμη του το ξιφάκι και την γαλανόλευκη σημαία να καλύπτει το κρεβάτι του.

πηγή : antinews.gr