Απολογισμός εφ’ όλης της ύλης για τη δημοτική αρχή [HDvideo]

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός κάνοντας τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για τη διετία 2011- 2012.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις απαντήσεις του για το Πανεπιστήμιο, την προσφυγή για το Πάρκο και το… ΠΑΣΟΚ στην webtv του myagrinio.gr

Ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο θετικό πρόσημο που έει ο δήμος καταφέρνοντας όπως είπε να υλοποιήσει τους στόχους που του τέθηκαν όπως η οργανώση του νέου δήμου μετά τον Καλλικράτη και συνέχιση της λειτουργίας όλων των δομών του. “Έχουμε ένα ζηλευτό έργο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο δήμος έχει καταφέρει να αξιοπποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, Πράσινο Ταμείο, ΠΔΕ κ.α) ώστε συνολικά σήμερα να έχει ένα τεχνικό πρόγραμμα της τάξης των 167 εκ. ευρώ. Ακόμη που πρέπει να γίνει από τώρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει αναφορικά με μελλοντικά έργα, όπως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και ο δρόμος της βόρειας Τριχωνίδας κ.α. Ιδιαίτερη σημασία ο δήμαρχος Αγρινίου έδωσε στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου Αγρινίου που επιτυγχάνεται όπως είπε χωρίς να υπάρχει καμία αύξηση τελών. Όσο αφορά την οικονομική κατάσταση του δήμου τόνισε ότι ο δήμος βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο παραδέχθηκε ότι κατά διαστήματα υπήρχαν προβλήματα στην τακτοποίηση των προμηθευτών του δήμου. Έσπευσε όμως να σημειώσει ότι με εξαίρεση τους δήμους Αγγελοκάστρου και Αρακύνθου, όλοι οι άλλοι δήμοι που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο θα είχαν βάλει λουκέτο, αν δεν μεσολαβούσε ο “Καλλικράτης”.

Ο Παύλος Μοσχολιός ανέφερε ακόμη ότι στο μέλλον ο δήμος θα πρέπει να δει το θέμα της αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων με μια προσπάθεια να έχει έσοδα ή να μειώσει δαπάνες. Γι΄ αυτό εξετάσει και την αξιοποιήση των 7 πρώην δημαρχείων, αλλά και την ένταξή του σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων. Επιπλέον ο δήμος όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός βρίσκεται σε συζητήσεις και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για τη δημιουργία ΒΙΟΠΑ.

Σε ερώτηση για την ανάπλαση του πάρκου και την προσφυγή στο ΣτΕ, ο Π. Μοσχολιός τόνισε πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται άνθρωποι που έχουν άλλες σκοπιμότητες. “Δεν μπορώ να σταματήσω κάποιον να προσφύγη στο δικαστήριο” είπε και πρόσθεσε πως η προσφυγή έχει στόχο να ακυρώσει το έργο και δεν προτείνει τι να γίνει. “Η προσφυγή επικαλείται ότι θα κοπούν 900 δένδρα, όταν έχουμε πει ότι με άδεια του δασαρχείου θα κοπούν μόνο 64 και μας εγκαλεί γιατί ποτίζουμε το πάρκο με το νερό της πόλης”, είπε και αναρωτήθηκε “από που έπρεπε να ποτίζουμε δηλαδή;” Ακόμη προσθεσε για το όλο θέμα δεν υπάρχει καμία κοινωνική αντίδραση και πως “είναι κακό 2-3 οικογένειες και παρέες να ακυρώνουν ένα έργο για την πόλη”. Σε ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα του Βηματοδότη που έκανε λόγο για παιδική χαρά από χρυσάφι με απ΄ ευθείας αναθέσεις 300.000 ευρώ σε μεγάλο δήμο της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Μοσχολιός απάντησε πως τα ποσά που περιγράφονται στο δημοσίευμα δεν είναι ποτέ δυνατόν να δωθούν με απευθείας αναθέσεις. Παράλληλα πρόσθεσε ο δήμος Αγρινίου για την παιδική χαρά στα σφαγεία ακύρωσε τον πρώτο διαγωνισμό γιατί υπήρχε μόνο ένας μειοδότης.

Σε ερώτηση προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με το αν παραμένει ΠΑΣΟΚ και αν θα συμμετάσχει στις προσυνεδριακές διαδικασίες, ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει τόνισε όμως πως είναι τουλάχιστον ανεδαφικό τώρα που γίνεται “πόλεμος” στην κοινωνία να ασχολείται κανείς με το τι θα γίνει στις εκλογές. Ακόμη παρά την ένστασή του για το ότι οι δημοτικές εκλογές μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ τάχθηκε κατηγορηγματικά κατά της παράτασης της θητείας των δημάρχων. Τέλος όσο αφορά το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται πως οι βουλευτές δεν είναι αρωγοί στην προσπάθεια του δήμου για το Πανεπιστήμιο. Είπε ακόμη πως η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας δεν έχει γίνει ακόμη εξαιτίας της απουσίας στο εξωτερικό του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Παράλληλα τόνισε πως το σχέδιο Αθηνά δεν λύνει προβλήματα λέγοντας ότι το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων δεν εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή αλλά στη σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς έτσι να ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των φοιτητών για μετονομασία του Τμήματος σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Δ.Π