Θαλασσοπνιχτείτε…για να σωθούμε!

Tης Μάγδας Κ. Τ(magda@agrinioculture.gr)

Άλλο ένα ευφυές επίτευγμα του κυβερνητικού μας τρίου ανακοινώθηκε προσφάτως
στον ελληνικό λαό και χρίζει θα έλεγα χειροκροτήματος, μιας και θα τακτοποιήσει για άλλη μια φορά τα οικονομικά της χώρας, σώζοντάς την απο τη σίγουρη οικονομική κατρακύλα.

Και μιλάω φυσικά για τη μεγαλοφυή αυτή ιδέα των κυβερνώντων, να μειώσουν κατά 50% το ξενοδοχειακό, όπως χαρακτηρίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό, προσωπικό, για 5 μηνες , στα ελληνικά βαπόρια.

Δηλ. για να καταλάβω, για τους χειμερινούς μήνες, τα ελληνικά καράβια, θα ταξιδεύουν προς τα νησιά, με το μισό ξενοδοχειακό(;) προσωπικό. Εκεί π.χ. που είχαν δυο ναύτες υπεύθυνους για την καθαριότητα του πλοίου, τώρα θα έχουν έναν. Ο οποίος δεν θα ξέρει κατά πού να τραβήξει, να καθαρίσει τις τουαλέτες, να βάλει καθαρά σεντόνια στις κουκέτες, να δώσει σακκούλες σε αυτούς που θέλουν να ξεράσουν ή να μαζέψει τα ξερατά των υπολοίπων που δεν ελαβαν εγκαίρως την πολυπόθητη σακκούλα; Έλα μωρέ , λεπτομέρειες, οι κάτοικοι των νησιών είναι εκπαιδευμένοι στο αέναο “φτήσιμο” της πολιτείας και θα φροντίσουν να έχουν μαζί τους τις πάνες τους, τα γιο- γιο τους, τα σεντόνια τους , τις κουβέρτες τους και όλη τους την προίκα αν χρειαστεί βρε αδερφέ, προκειμένου να έχουν ένα άνετο ταξίδι!

Διότι, το ξενοδοχειακό πλήρωμα των καραβιών, κατά τα λεγόμενα πάντα του αρμόδιου υπουργού, θεωρείται κατώτερο, τουτέστιν, δεν είναι και απαραίτητο για τους αδαείς ταξιδώτες ¨C μόνιμους κατοίκους των παραμελημένων ελληνικών νήσων. Και ας το εμπεδώσουμε επιτέλους, ολα αυτά γίνονται για το καλό της πατρίδας μας, που απαιτεί θυσίες καθημερινές απο όλους μας. Από τις οποίες βέβαια, εξαιρούνται τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν τι σημαίνει ταξίδι με καράβι και μάλιστα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το είπε άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός ( σαν πολύ δεν τον άκουσα αυτή την εβδομάδα; ) : “Λύση που να μην πονάει, δυστυχώς δεν μπορεί να βρεθεί”.

Αλλά δεν καταλαβαίνω…γιατί πρέπει να “ βρέχεται” μονίμως η γ θέση των αδυνάτων ενώ η α θέση των ισχυρών να εξακολουθεί να τη βγάζει …στεγνή;! Σ αυτή τη χώρα τελικά, ως και η και η θυσία…κάνει διακρίσεις…

A bientot

Μάγδα

Υ.Γ. Κάποιοι, που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι, ας μάθουν επιτέλους, οτι η Πάρος και η Νάξος, ΔΕΝ είναι άγονη γραμμή!