Καταγγέλθηκε από Βουλγαρία η συμφωνία για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξ/πολη

Την ημέρα της συνόδου κορυφής διάλεξε η βουλγαρική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα στη Βουλή της χώρας για να καταγγείλει μονομερώς τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση ήταν επίσημη και η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάνθηκε ότι ο αγωγός δεν μπορεί να κατασκευαστεί με βάση τη συμφωνία του 2007. Το Μαξίμου δεν προέβη σε ανακοίνωση, όμως τα πλάνα του Συμβουλίου έδειξαν μια γρήγορη χειραψία μεταξύ του κ. Σαμαρά και του Βούλγαρου ομολόγου του Β. Μπορίσοβ.

Φαίνεται πως τα ταξίδια δεν ευνοούν διπλωματικά τον Αντώνη Σαμαρά, εάν θυμηθούμε ότι κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, έχασε σε επίπεδο εντυπώσεων στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρ. Ταγίπ Ερτογάν.

Επιπλέον, το πρωθυπουργικό γραφείο κράτησε σιγήν ιχθύος για την επίσκεψη του προέδρου των Σκοπίων, Γ. Ιβανόφ, τις ίδιες μέρες στο Κατάρ, όπου υπέγραψε με την κυβέρνηση της Ντόχας συμφωνίες για επενδύσεις αλλά και άνοιγμα πρεσβείας του Κατάρ.

πηγή : ypodomes.com