Νέα κόντρα Παπαναστασίου – Κατσιφάρα για το ΕΣΠΑ [HDvideo]

Για άλλη μια φορά μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ΕΣΠΑ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο Workshop για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοκαρνανίας που διοργάνωσε σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μαζί με τον “Αχελώος ΤV” στην αίθουσα του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, μετά την ωριαία ομιλία του περιφερειάρχη, ο Γ. Παπαναστασίου έλαβε το λόγο και άσκησε την σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή για το γεγονός ότι σχεδόν 2 χρόνια από το τότε που η περιφέρεια ανέλαβε την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ δεν το έχει φέρει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο Γ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για εικονική απορροφητικότητα και για λογιστική ένταξη έργων που έχουν εκτελεστεί από εθνικούς πόρους και άλλους φορείς. Τα αίματα άναψαν όταν ο Γ. Παναστασίου πρότεινε στο περιφερειάρχη ένα έργο προς ένταξη στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Ο Απ. Κατσιφάρας αντέτεινε πως δεν υπάρχουν άλλα χρήματα και πως η αντιπολίτευση είναι πλήρως ενημερωμένη. Ο Γ. Παναστασίου σχολίασε πως το ΕΣΠΑ καταρτίστηκε εν κρυπτώ, ενώ ο Απ. Κατσιφάρας μίλησε για ανοιχτές προσκλήσεις προς όλους τους φορείς… Η στιχομυθία ανάμεσα στους δυο συνεχίστηκε με τον Απ. Κατσιφάρα να αποχωρεί προσωρινά από την αίθουσα και τον Κωνσταντίνο Μάγνη, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», να προσπαθεί να αποφορτίσει το κλίμα λέγοντας ότι αισθάνεται όπως ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως από τον διάλογο των δυο δεν προέκυψε κάποια πειστική απάντηση του περιφερειάρχη γιατί δεν έχει έρθει το ΕΣΠΑ στο περιφερειακό συμβούλιο.


Δείτε το χαρακτηριστικό διάλογο στην webtv του myagrinio.gr