Ν. Φούντα : να πάμε οι βουλευτές του νομού στον Κατσιφάρα για την ισομερή κατανομή των κονδυλίων

Επιστολή – Κάλεσμα προς τους βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας απηύθυνε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, προκειμένου να συναντήσουν από κοινού τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και να συνομιλήσουν για τα κονδύλια της Περιφέρειας που σχετίζονται με τα δημόσια έργα.Αφορμή για τη συνάντηση είναι η εξαίρεση έργων που αφορούν την Αιτωλοαακαρνανία τα οποία, ενώ σε πρώτη φάση είχαν ενταχθεί στις προγραμματικές δηλώσεις και είχαν αναγγελθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη, σε δεύτερη φάση και στις αντίστοιχες ανακοινώσεις του υφυπουργού κ.Καλογιάννη, απουσίαζαν.

Πρόκειται για έργα , ζωτικής σημασίας για τον Νομό, που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης Αγρινίου-Καρπενησίου και στη σύνδεση «Κόμβος Πλατυγυαλίου – Κόμβος Αγ. Δημητρίου». Τα δημόσια αυτά έργα αποτελούν προϋπόθεση για το «στοίχημα» της Ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία και την ανάδειξη ενός σημαντικού λιμανιού όπως το Πλατυγυάλι, του μεγαλύτερου φυσικού λιμανιού της Μεσογείου. Πρόκειται ουσιαστικά για το θέμα που πριν λίγες μέρες ανέδειξε το ΑγρίνιοCulture σε εκτενή αναφορά του

Είχει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα τιτλοφορεί την ανακοίνωσή της ως εξής : “Ζητούμενο η ισομερής κατανομή κονδυλίων από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος”. Και είναι λογικό να το κάνει αυτό η βουλευτής αφού όπως ανέδειξε το ΑγρίνιοCulture στην δεύτερη ανακοίνωση του ΥΠΑΝ εμφανίστηκε στην θέση των έργων που αφορούσαν την Αιτωλοακαρνανία έργο που αφορά το νέο λιμάνι Πατρών…

Σύμφωνα με τη βουλευτή σε ανεπίσημη επικοινωνία με το Υπουργείο υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως θα εξεταστεί το θέμα άμεσα. Ωστόσο η ίδια τονίζει ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να υπάρξει πολιτική συστράτευση και συνεργασία για θέματα που μας αφορούν όλους μας, σε έναν Νομό που έχει παραμεληθεί τόσο.

Αναλυτικά η πρόσκληση-κάλεσμα:
Την 09/01/2013 υπήρξε ανακοίνωση για τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη. Στις εξαγγελίες αυτές είχαν ενταχθεί τα έργα “Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου – Καρπενησίου – Τμήμα Αγρίνιο – Άγ. Βλάσης”, προϋπολ. 22,4 εκ. ευρώ και «Σύνδεση Ιονίας Οδού με Αστακό – Τμήμα «Κόμβος Πλατυγιαλίου – Κόμβος Αγίου Δημητρίου», προϋπολ. 24,5 εκ. ευρώ. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και στις επόμενες εξαγγελίες, από τον υφυπουργό κ. Καλογιάννη αυτή τη φορά, τα παραπάνω έργα απουσίαζαν.

Η χρηματοδότηση των έργων της Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια είναι ένα από τα ζητήματα που οφείλουν να μας απασχολήσουν εντατικά και σε συλλογικό επίπεδο. Η εξαίρεση ή η ένταξη των έργων σε εθνικό επίπεδο είναι υπόθεση όλων μας.

Η βουλευτής Νίκη Φούντα σας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την ένταξη των δύο μεγάλων έργων για την Αιτωλοακαρνανία, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Κατσιφάρα.