«Το Νόημα» στο Μικρό Θέατρο με διπλή παράσταση

Η Εταιρία θεάτρου Πάνδημος Ηώς και η Δήμητρα Χατούπη μεταφέρουν στη θεατρική σκηνή ένα από τα πιο καυστικά κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, «Το Νόημα» της Μαρίας Λαϊνά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.
Μία γυναίκα και ένας τραγελαφικός εξπρεσιονιστικός «χορός» πλασμάτων (αποκυήματα της φαντασίας της), με δεδομένη την αγανάκτησή τους για την πνιγηρή σύγχρονη πραγματικότητα δεν διστάζουν να «τα βάλουν» με όλες τις «μεγάλες» κατακτήσεις του «πολιτισμού» μας: τέχνη, ψυχανάλυση, συγγραφή κ.ά, ψάχνοντας -μάταια ίσως- για το νόημα. Ο Φρόιντ, ο Ρίλκε, ο Τόμας Μπέρνχαρντ, παραθέματα από την Αγία Γραφή, η μοναξιά , η φύση και, τέλος, ο νεοελληνικός μας κανιβαλισμός, επιστρατεύονται για να συνθέσουν μια πικρή και χιουμοριστική παράσταση, που στόχο έχει να καταδείξει το γελοίο και να αφυπνίσει το ανθρώπινο.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μικρού Θεάτρου Κατερίνα Καραδήμα μιλάει για την παράσταση «Το Νόημα» της Μαρίας Λαινά που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο: Η χαρά είναι ιδιαίτερη για αυτή την παράσταση πρώτα πρώτα γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο που φωτογραφίζει καρέ καρέ τη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και για την εξαιρετική ερμηνεία –πιστέψτε με- της Δήμητρας Χατούπη. Η χαρά είναι μεγάλη γιατί με ένα μαγικό τρόπο έρχονται και κουμπώνουν όλα. Όπως η Δήμητρα Χατούπη που υπήρξε για λίγο δασκάλα μου στη σχολή, η Γεωργία Μαυραγάνη που είναι Αγρινιώτισα και όλο αυτόν τον καιρό που λείπει από το Αγρίνιο έχει κάνει εξαιρετικές σκηνοθετικές δουλειές, μία από αυτές είναι η συγκεκριμένη παράσταση, ο Αγρινιώτης Αιμίλιος Αλεξανδρής , ένας από τους φοιτητές – ηθοποιούς της παράστασης, που υπήρξε μαθητής μου για κάποια χρόνια και φίλος και ο Μάριος Ράμμος, φοιτητής επίσης της σχολής και πρώην μαθητής του Μικρού Θεάτρου, που έχει αναλάβει τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσία και ερμηνεία των φοιτητών της δραματικής σχολής της Κυρίας Χατούπη – ηθοποιών!
Αξίζει να την δείτε γιατί πρόκειται για μια παράσταση που αφυπνεί και σαρκάζει μέσα από μια πικρή και χιουμοριστική ματιά!!!Είναι ευκαιρία..

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Το Νόημα»της Μαρίας Λαϊνά
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γεωργίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης
Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτογραφίες παράστασης: Ζαφείρω Βλάχου
Φωτογραφίες προβών: Ελένη Κούκουλα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Δήμητρα Χατούπη
Περσεφόνη Γεραγγέλου, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου, Αιμίλιος Αλεξανδρής, Μαρένια Καραγιάννη, Μαντώ Κεραμυδά, Μιχάλης Κασιμάτης, Γιούλη Αθουσάκη

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Ημερομηνία παράστασης: Κυριακή 7 Απριλίου
Ώρα: 8:00 μμ και 10:30μμ

ΤΟΠΟΣ: ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΕΝΤΡΟΥ 26 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ.Κρατήσεων: 2641046619

Προπώληση εισιτηρίων από 28 Μαρτίου στο Μικρό Θέατρο