Προετοιμασίες για τη 2η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων

Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις” στην πόλη μας.

Ως πρώτο βήμα το εγχείρημα ήταν να μαζευτούν όλες οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού σε ένα χώρο, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα παρόλο που αρκετές θεατρικές ομάδες είχαν μεταξύ τους κάποια επικοινωνία. Βασικός στόχος να γίνει αυτή η συνάντηση θεσμός και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτιστικό προφίλ στη περιοχή του Δήμου μας έχοντας ως σημεία αναφοράς, το Φεστιβάλ φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. για πρώτη φορά πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, τις θεατρικές συναντήσεις «Θεάτρου Όψεις» που εμείς ξεκινήσαμε και το Φεστιβάλ Οινιάδων με το πανελλήνιο κύρος που έχει. Έτσι λοιπόν πέρυσι στην περίοδο 29 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου, καταφέραμε να φιλοξενήσουμε 5 ομάδες, οι οποίες μας παρουσίασαν τα θεατρικά τους έργα.

Η Θεατρική αυτή συνάντηση αυτή δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα ερασιτεχνικά φεστιβάλ, αλλά έχει το χαρακτήρα της γιορτής και βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο, οπότε οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει είναι καλοδεχούμενος. Φέτος προγραμματίζεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Ακριβής ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κανονίζουμε μια συνάντηση με τους υπεύθυνους των ομάδων που θέλουν να συμμετέχουν στο “Θεάτρου Όψεις”, όπου γίνεται η πρώτη επαφή και γνωριμία μεταξύ όλων των ομάδων και τίθεται η βάση συνεργασίας. Η συνάντηση λοιπόν αυτή είναι προγραμματισμένη και οι προετοιμασίες για τη 2η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις” έχουν ξεκινήσει.
(Αν κάποια ομάδα θέλει να συμμετέχει στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των υπολοίπων ομάδων, μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περγαντή Αστέρω στο τηλ. 6976360004)

Στόχος της 2ης Θεατρικής Συνάντησης “Θεάτρου Όψεις” είναι να καταφέρουμε φέτος να φιλοξενήσουμε και κάποιες ομάδες εκτός νομού, εφόσον και αν ο Δήμος Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μπορέσουν να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια. Πέρυσι ήταν δίπλα μας με κάθε δυνατό τρόπο, το ίδιο ελπίζουμε και φέτος. Στη συνέντευξη τύπου που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι για την 1η Θεατρική Συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσούλης είχε δηλώσει ότι: ” Για μένα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 3,5 χρόνια με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σήμερα με την συμβολή του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» συνεχίζεται και το σπουδαιότερο είναι ότι έχει όλες τις απαραίτητες προοπτικές να εμπλουτιστεί, να θεσμοθετηθεί και να διευρυνθεί σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η δημοτική αρχή θα στηρίξει τη Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων, καθώς τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να είναι η προμετωπίδα της πολιτιστικής της παρουσίας σε κάθε τοπική κοινωνία”.

Στα πλαίσια των θεατρικών συναντήσεων κάθε χρόνο θα τιμούμε έναν άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών, στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το «Θεάτρου όψεις». Πέρυσι τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής. Είμαστε και φέτος σε ανοιχτή επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους τους οποίους θα θέλαμε να αφιερώσουμε το φετινό “Θεάτρου Όψεις”, αλλά για το εν λόγω θα βγει σχετική ανακοίνωση.

Είναι χαρά μας που στην πόλη μας θα εδραιωθεί ένας θεατρικός θεσμός, που θα χαιρόμαστε κάθε χρόνο για την παρουσία στο Αιτωλικό θεατρικών ομάδων από κάθε τόπο, επισκεπτών που αγαπούν το Θέατρο, καλλιτεχνών που θα τιμάμε και θα μας τιμούν με την παρουσία τους. Ένα θεατρικό γεγονός, μια θεατρική γιορτή η οποία θέλει να φέρει σε επικοινωνία όλους τους φορείς του Ερασιτεχνικού Θεάτρου και να συνεισφέρει γενικότερα στην θεατρική παιδεία.