Πριν δυο μήνες το υπουργείο «πιθανολογούσε… βάσιμα» την επανεκκίνηση στο Άκτιο – Αμβρακία

Έκπτωτες οι εταιρείες – Στους 8 μήνες η καθυστέρηση από το νέο διαγωνισμό…
Το χρονικό το είχε προαναγγείλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Στ. Καλογιάννης όταν πριν λίγες μέρες στη βουλή διαβεβαίωνε πως αν οι ανάδοχες εταιρείες στον οδικό άξονα, στις οποίες έχει επιδοθεί ειδική πρόσκληση προ μηνός, δεν ανταποκριθούν μέχρι 23/05/2013, θα κηρυχθούν οριστικά έκπτωτες και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Πλέον οι άνοδοχες εταιρείες των τριών από τις τέσσερις εργολαβίες στις οποίες έχει “σπάσει” το έργο κηρύχτηκαν έκπτωτες, αφούν δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου να παρουσιάσουν έργο. Πλέον το μόνο που μένει είναι και η εκδίκαση των τυχόν ενστάσεων που ίσως καταθέσουν οι ανάδοχοι, πρώτα που θα έχει ολοκληρωθεί σε 15 με 20 ημέρες το πολύ. Στη συνέχεια το υπουργείο θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό και η ολοκληρώσή του μαζί με τις πιθανές ενστάσεις ίσως φτάσει τους Όμως σε αυτή την περίπτωση η επιπλέον καθυστέρηση μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός μπορεί να φτάσει και τους 8 μήνες!!!

Άκτιο Αμβρακία (27)Πριν δυο μήνες το υπουργείο «πιθανολογούσε… βάσιμα» την επανεκκίνηση
Το δυστύχημα είναι πως μετά από αυτή την εξέλιξη αποδεικνύεται πλέον περίτρανα πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση του Υπ. Υποδομών όταν πριν δυόμιση μήνες, όπως αποκλειστικά είχε αποκαλύψει το ΑγρίνιοCulture.gr, έκανε δεκτές τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι κατασκευαστικές εταιρείες «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.» και «Consorzio Stabile ITALIMPRESE S.CaR.L.» μετά την πρώτη φορά που κυρύχθηκαν προσωρινά έκπτωτες από την κατασκευή του Οδικού Άξονα Άκτιο Αμβρακία. Τότε μετά τις εξηγήσεις και τις έωλες υποσχέσεις των εταιρειών το υπουργείο στο σκεπτικό της απόφασής του υπουργείου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πιθανολογείται βάσιμα η έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεση του έργου»…

Και όλα αυτά, δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, για ένα έργο ΕΣΠΑ με εξασφαλισμένη χρημοτοδότηση. Το μεγαλύτερο έργο λοιπόν που εκτελείται στην Αιτωλοακαρνανία και αφορά αποκλειστικά το νομό, μπαίνει σε νέες περιπέτειες χάρις την ολιγωρία της κυβέρνησης καθώς το έργο καρκινοβατεί σχεδόν από την έναρξή του και τους τελευταίους 8 – 9 μήνες δεν εκτελείται καμία εργασία! Και φυσικά εκτός από το ίδιο το έργο έχουν ταλαιπωρηθεί και οι εργαζόμενοι που έχουν μείνει για πολλούς μήνες απλήρωτοι… Αυτή την κατάσταση η κυβερνήσεις την ανέχθηκαν περίπου ενάμιση χρόνο και τώρα καλούμαστε να περιμένουμε άλλους 8 μήνες για τους νέους αναδόχους είναι προφανές ότι αν το υπουργείο δεν δέχονταν τόσο εύκολα τις ευποσχέσεις των εταιρείων είχε κηρύξει τις εταιρείες οριστικά έκπτωτες όταν έπρεπε, τώρα ίσως είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και μιλάγαμε για πραγματική επανεκκίνηση των έργων…!