Διεθνής προβολή στο Φεστιβάλ Συρακουσών για το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μαθητές από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου στη Ναύπακτο, έλαβαν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου Νέων, στις Συρακούσες της Ιταλίας. Μετά την περσινή συμμετοχή τους με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, όπου και απέσπασαν τιμητική διάκριση, φέτος τα παιδιά από τη Ναύπακτο «άνοιξαν» τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

Η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας, η «Θεατρική Ομάδα της Ειρήνης Ευαγγελάτου», έζησε στιγμές συγκίνησης, αφού στο μοναδικό Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ήταν η ομάδα αυτή που πήρε μέρος στην τελετή έναρξης, και «άνοιξε την αυλαία» στο Διεθνές Φεστιβάλ Συρακουσών. Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα, ενώ τα κοστούμια είχε και φέτος επιμεληθεί η Σοφία Σιδηροπούλου . Φέτος, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου των Συρακουσών. Ένα φεστιβάλ, που με μια διακοπή ενός χρόνου, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, στην πόλη των Συρακουσών και στο αρχαίο θέατρο του Palazzolo Acreide, κάθε Μάιο, συγκεντρώνει θεατρικές ομάδες από όλον τον κόσμο, που αναβιώνουν έργα των αρχαίων κλασικών. Η ιδέα για τη δημιουργία του Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1913 με εμπνευστή τον Mario Tommaso Gargallo.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, έχει διάρκεια 18 ημερών, και είναι υπό την αιγίδα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO.