Μαθητικό φεστιβάλ στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας

Με ιδιαίτερη θερμότητα υποδέχτηκε το κοινό τους 245 μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ναυπακτίας που το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουνίου «περπάτησαν» στα μονοπάτια των μύθων, στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργάνωσε για πρώτη φορά «Το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: Στα μονοπάτια των μύθων», σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού.Στόχος του φεστιβάλ ήταν η ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων, η κοινή συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα, η δημιουργική γνωριμία των μαθητών με τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής μυθολογία και η επαφή τους μέσω της τέχνης του θεάτρου με διαδρομές εσωτερικής αναζήτησης, συλλογικών εμπειριών και επικοινωνίας, κοινών βιωμάτων και αναμνήσεων.

Η προσπάθεια του Δήμου Ναυπακτίας θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με περισσότερα σχολεία, ώστε το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός.Οι σκηνοθέτες Ειρήνη Ευαγγελάτου & Δημήτριος Σιούντας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και με πολλή αγάπη προετοίμασαν του μαθητές, που παρ’ όλο το άγχος αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας κατάφεραν ν’ αποδώσουν με θαυμάσιο τρόπο τους ρόλους τους και να δώσουν την αίσθηση της εποχής των άθλων του Ηρακλή (8/6/2013) και των ηρώων της αρχαίας Αιτωλίας (9/6/2013).

Η σκηνογραφία και η ενδυματολογία των παραστάσεων ανήκει στην εικαστικό Σ. Σιδηροπούλου ενώ η κατασκευή κουστουμιών έγινε από την κα Σ. Καραθανάση.Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν:
1ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Κ. Κοντογιάννης και εκπ/κοί Ου. Ανδριανοπούλου & Μ. Μαραγκού.
2ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Ν. Φούντας και εκπ/κοί Χ. Κατσάμπα & Κ. Νάστου.
3ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Κ. Κανέλλος και εκπ/κοί Α. Αγγελοπούλου & Ι. Σκρεμμύδα.
4ο Δημ. Σχολείο Δ/ντρια Ο. Γκιάφη και εκπ/κός Κ. Αντωνιάδου.
5ο Δημ. Σχολείο Δ/ντρια Αικ. Ρήγα και εκπ/κοί Α.Σαγώνα & Β. Χουλιάρας.
6ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Ι. Τσιριμώκος και εκπ/κοί Ε. Ζαρκαδούλα & Π. Παναγιωτίδη.
Δημ. Σχολείο Λυγιά, Δ/ντής Ν. Δούρος και εκπ/κός Αικ. Χήρα.
Δημ. Σχολείο Δάφνης Δ/ντής Γ. Κωνσταντέλος και εκπ/κός Λ. Λαδιά.
Δημ. Σχολείο Αντιρρίου Δ/ντής Α. Λουκόπουλος εκπ/κοί Β. Ανδρεοπούλου και Ι. Ντούμα .

Τέλος, ευχαριστούμε τη Γέφυρα Α.Ε. για τη χορηγία της, την Προϊσταμένη και το προσωπικό της ΛΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τα μέλη του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Η Μακύνεια» για τη βοήθειά τους. Ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, την επόμενη χρονιά.