Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την επιχείρηση στην Βάλβειο Βιβλιοθήκη

DSCF3443Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για την επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτήριο της Βαλβείου στο Μεσολόγγι δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το υλικό που κατέσχεσε.

Αναλυτικά:
Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, σε δημόσιο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα πρόκειται για το κτήριο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, το όποιο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Χρυσόγελου και Πεταλούδη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Μέσα στον υπό κατάληψη χώρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία πανό, έξι κοντάρια με σημαίες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μια πτυσσόμενη αστυνομική ράβδο, τρεις ράβδους ενωμένες με αλυσίδες, ένα σκεπάρνι, διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, ένα βαρέλι με πετρέλαιο, ένα μαχαίρι και πολλά άδεια μπουκάλια.
DSCF3463
Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία τόσο δικαστικού λειτουργού, όσο και εκπρόσωπου του Τ.Ε.Ι Πατρών, στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.