Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη μιλά στο myagrinio.gr [HDvideo]

Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη για την παρουσίαση του νέου της μυθυιστορήματος “Άρωμα Βανίλιας” στο βιβλιοπωλειο “Βιβλιοτρόπιο” και μίλησε στην webtv του myagrinio.gr και τον Δημήτρη Παπαδάκη. Έχοντας γράψει περί τα 200 (!) παιδικά βιβλία η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία με την μυθιστορηματική γραφή.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στην webtv του myagrinio.gr

Το νέο της μυθιστόρημα “Άρωμα Βανίλιας” όπως λέει η ίδια είναι “ενα μυθιστόρημα που ανακατεύει μυρωδιές και γεύσεις, χαϊδεύει υλικά, ξυπνάει μνήμες και προσφέρει ό,τι πολυτιμότερο∙ την αγάπη” και προσθέτει χαρακτηριστικά “το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, προσπαθεί να ταξιδέψει στον εαυτό κάθε γυναίκας”. Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη βλέπει την ηρωίδα του μυθιστορήματός της παράλληλα με τη σύγχρονη πορεία της Ελλάδας. “Μαζί με την Άρτεμη μεγαλώνει και η Ελλάδα. Το βιβλίο ξεκινά το 1980 και τελειώνει το 2004, είναι η εποχή που η πατρίδα μας αποπροσανατολίζεται, πληγώνεται, προσπαθεί να βρεί τη ευρωπαϊκή της ταυτότητα” πρόσθετει η ίδια και δηλώνει αναφορικά με τον τρόπο γραφής “γράφω γρατσουνώντας την καρδιά μου”.

Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη έχοντας κάνει παιδαγωγικές σπουδές και εργαστεί ως νηπιαγωγός, φροντίζει πάντα να βρίσκεται κοντά στα παιδιά όχι μόνο μέσα από τα παιδικά βιβλία που έχει γράψει, αλλά και απο την καθημερινή επαφή μαζί τους. Η συμβουλή της λοιπόν προς τους γονείς έχει ιδαίτερη αξία. “Δεν θέλω να μέμφομαι τους γονείς και οι γονείς άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη, πρώτα από όλα οι γονείς πρέπει να διδάξουν στα παιδιά την αγάπη και το χαμόγελο” λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει “δεν φτάνει το “σ΄ αγαπώ”, η αγάπη διδάσκεται καθημερινά με αγκαλιές και πράξεις, γιατί το παιδί σε μιμείται”.