Βαρόμετρο οι Λάτιν

Η παρουσία των Γκάλο και Λεοζίνιο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή μάχη του Παναιτωλικού με την Καλλονή στο Αγρίνιο.

Του Γιώργου Ντυμένου / sday.gr

Στο Αγρίνιο θα πέσει σήμερα η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στη Super League. Ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί την Καλλονή, σε ένα ντέρμπι δύο ομάδων που ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία. Την περασμένη σεζόν η ομάδα της Μυτιλήνης μέτρησε το απόλυτο (2Χ2) απέναντι στα «καναρίνια», όμως από τότε έχουν αλλάξει πολλά.
Οι γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι για πέντε σερί ματς, ενώ εντός έδρας ακόμη δεν έχουν δεχθεί γκολ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από ένα ντεμαράζ αρνητικών αποτελεσμάρων. Ξέχωρα από το ότι δεν θα έχουν και τον Μανούσο, που είναι το «βαρύ τους πυροβολικό», ενώ ο Περόνε παραμένει τιμωρημένος. Το ματς όμως είναι ανοικτό και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση των Γκάλο και Λεοζίνιο. Βάσει των αριθμών, οι δύο Βραζιλιάνοι είναι οι κυρίως δημιουργικοί εκφραστές των ομάδων τους. Ο πρώτος των γηπεδούχων, αν και μπακ, έχει δώσει τις 65 από τις 413 πετυχημένες επιθετικές πάσες των «καναρινιών» και έχει επιχειρήσει τις 53 από τις 165 πλαγιοκοπήσεις τους. Ο δεύτερος που παίζει στον άξονα και τον ξέρουμε για χρόνια σαν «δεκάρι», έχει τις 67 από τις 462 εύστοχες αντίστοιχες μεταβιβάσεις της Καλλονής και τα 48 από τα 118 γεμίσματα που έχει επιχειρήσει. Άλλα εύστοχα, άλλα άστοχα. Έτσι οι δύο Βραζιλιάνοι είναι τα βαρόμετρα των ομάδων τους και τα… κέφια τους θα κρίνουν πολλά. Ο Πόι κι οι άλλοι «γνωστοί» απόντες έμειναν εκτός για τον Παναιτωλικό.• Οι Περόνε, Μανούσος, Γάλας και Γκάσιτς δεν υπολογίζονται στην Καλλονή για το σημερινό ματς.