Τα πάνω και τα κάτω μου

γράφει η Μάγδα Κ.
upΠάνω
Να βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να σφυρίζουν. Θέαμα σπάνιο για τις μέρες μας – πού κουράγιο για κάτι τέτοιο – , όταν όμως το βλέπεις να συμβαίνει, είναι υπέροχο.
Η αμηχανία των ανδρών, όταν διαλέγουν γυναικεία εσώρουχα, η οποία συνδυάζεται ευχαρίστα και με την αμηχανία της πωλήτριας!
Τα ηλικιωμένα ζευγάρια, να περπατούν στο δρόμο, πιασμένα χέρι-χέρι. Συγκινητικό και ελπιδοφόρο.
Που το πιο χαμηλό είδος γυναίκας στις μέρες μας, είναι η γυναίκα χρυσαυγίτισσα και μάλιστα, όταν ποζάρει υπερήφανα, με την καραμπίνα στο χέρι, δίπλα στο φουσκωτό αγόρι της.

downΚάτω
Το νέο κυβερνητικό εφεύρημα. Η λευκή εβδομάδα. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι ανάγκες των ξενοδόχων, να επικαθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Και ο Βασίλης Αυλωνίτης από δίπλα και το “Ρε πού πάμε ρε, πού πάμε”, να ταιριάζει γάντι!
Που οι τιμές, στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ, παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές. Όμηροι της ακρίβειας παραμένουν οι Έλληνες. Για πόσο ακόμη;.
Οι άντρες, που με καμιά απολύτως συστολή, ξύνουν ή τοποθετούν τα ΄΄ απ αυτά τους ΄΄ σε δημόσιους χώρους!
Οι Ελληνίδες, που κέρδισαν την πρωτιά στο … καπνίζειν!

Τα πάνω και τα κάτω σας
Πάνω
Οι χειροποίητες δημιουργίες, ένα από τα λίγα καλά της κρίσης. Όλο και περισσότεροι άρχισαν να ασχολούνται με πλέξιμο, ράψιμο, κατασκευή κοσμημάτων κ.α. Μέχρι και σχολή burda ( μαθήματα μοδιστρικής ) άνοιξε, μετά από πολλά χρόνια, στο Αγρίνιο!
Κάτω
Το ότι ο κόσμος πια, έχει χάσει τελείως την ψυχραιμία του. Εκνευρισμός και ένταση στο αποκορύφωμα. Μήπως όμως, όλο αυτό, να το αξιοποιούσαμε λίγο πιο δημιουργικά;
Β.Κ.

(αν θέλετε να δημοσιοποιηθούν και τα δικά σας «πάνω και κάτω» στείλτε τα σχόλια σας στο email info@agrinioculture.gr, με τίτλο τα πάνω και τα κάτω μου και τα αρχικά σας στο τέλος του mail)