Σε κλοιό κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά o καιρός στη Δυτική Ελλάδα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο και τον Πατραϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από το απόγευμα θα ενταθούν και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες.Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τη νύχτα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν της Θεσσαλίας.Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες.