Τα πάνω και τα κάτω μου

Γράφει η Μάγδα Κ.
upΠάνω
Ο μπακάλης της γειτονιάς μου, που όταν του είπα “δεν έχω ψιλά” μου απάντησε: “Και τι πειράζει; Υγεία έχεις; Αν ναι, τότε όλα τα άλλα είναι περιττά”. Υπάρχουν τελικά άνθρωποι- άγγελοι.
Που μερικές διαφημίσεις, είναι καθαρή τέχνη, χωρίς να σε νοιάζει στο τέλος τι ακριβώς διαφημίζουν. Πατήστε στο youtube New Bell’s South Africa και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Που μετά τον George Clooney, και ο Matt Damon και ο Bill Murray, τάχτηκαν υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προβλέπω να παίρνουμε όλο το Χόλλυγουντ με το μέρος μας.
Το ελληνικό μουσικό γκρουπ Cadjo Dilo, του οποίου οι μουσικοί μπλέκουν αριστοτεχνικά τις πενιές του Τσιτσάνη, με τη gipsy swing κιθάρα του Django Reinhart. Το αποτέλεσμα, απλά μοναδικό.

downΚάτω
Το σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα, ηλικίας 2000 και πλέον ετών, να αναπαύεται πάνω σε ένα σεντόνι με στρουμφάκια. Και ο ψαράς που το ανακάλυψε, να κόβει το δάχτυλό του, με την ελπίδα εύρεσης χρυσού. Και εγώ να αναρωτιέμαι, η ιστορία σε τι χέρια έχει πέσει;
Που με την τελευταία αύξηση των διοδίων, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, είναι πολύ πιο συμφέρουσα αεροπορικώς παρά οδικώς.
Το ότι, το πρώτο πράγμα που ζητούν πια όλοι από τα γκαρσόνια, είναι ο αριθμός του Wi-Fi της καφετέριας και έπεται η παραγγελία τους. Αυτή η καλπάζουσα εξέλιξη της τεχνολογίας, πολύ μου τη δίνει τελικά.
Η 14η Φεβρουαρίου, ως ημέρα γιορτής των ερωτευμένων και όλος αυτός ο ντόρος που εξακολουθεί να γίνεται για αυτή, αλλά η αμέσως επόμενη, η 15η Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, παραμένει άγνωστη και ασχολίαστη.

Τα πάνω και τα κάτω σας
Πάνω
Που μέσα σε όλη αυτή την κοινωνική κρίση, οι άνθρωποι αναζητούν την ποιότητα στη ζωή τους, μέσα από τη μουσική, την τέχνη και τις αξίες τους.
Κάτω
Ο τρελός ρυθμός της τηλεόρασης και όλοι αυτοί οι τηλεθεατές, που αρέσκονται να περνούν μια δραματική ώρα μπροστά στα τηλεοπτικά δελτία και ένα τέταρτο αργότερα, ρυθμισμένοι από τους υπεύθυνους των καναλιών, να ευτυχούν βλέποντας νυχτερινά shows.
Γ.Κ.