Πανελλήνια διάκριση μαθήτριας του 3ου Γυμνάσιου Ναυπάκτου στην Αστρονομία

Το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας για Γυμνάσια κατέκτησε η μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Ανθία Πράπα.

Στις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού συμμετείχαν πάνω από 100 μαθητές Γυμνασίων όλης της χώρας. Από το 3ο Γυμνάσιο πήραν μέρος 15 παιδιά, που υλοποιούν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Πάμε ξανά στις ξαστεριές, στον Ήλιο τον ηλιάτορα» με συντονιστή τον κ. Δρίβα Ανάργυρο. Από τις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού προκρίθηκαν για την 3η και τελική φάση 14 παιδιά, από τα Γυμνάσια όλης της χώρας, 4 από τα οποία ήταν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου: Η Ανθία Πράπα, ο Νίκος Καπεντζώνης και τα αδέρφια Αλέξανδρος και Φίλιππος Λιώλης.

Η τελική φάση του διαγωνισμού τόσο για τα Γυμνάσια, όσο και για τα Λύκεια, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο 1η Μαρτίου, με δύσκολα θέματα. Εκεί η Ανθία Πράπα κατέλαβε την 3η θέση. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 100 € και διάφορα δώρα όπως βιβλία, DVD και συνδομή σε αστρονομικό περιοδικό. Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή τον προσεχή Οκτώβριο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο.