Δράσεις και διακρίσεις για το Ν.Ο.Μεσολογγίου

Η αθλήτρια μας Αθηνά Κέκελου, είναι πλέον μέλος της Εθνικής Ομάδας Καγιάκ Σπριντ, η πρώτη μας αθλήτρια μέλος Εθνικής ομάδας, στην νεότερη ιστορία του ΝΟΜ!! Επίσης η μικρότερη Ζωή Κατωπόδη, έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα!! Οι αθλήτριες μας αγωνίστηκαν την Κυριακή 13/4, στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Η Αθηνά μετά από την επιλογή της στην διευρυμένη 8μελη Εθνική ομάδα women junior του καγιάκ σπριντ που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, συμμετείχε στο τελικό τεστ για την επιλογή 3 Νεανίδων που θα αποτελέσουν την Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Szegen της Ουγγαρίας τον Ιούλιο). Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 2 τελικές κούρσες των 8 καλύτερων αθλητριών, στα 500μ και 200μ όπου η Αθηνά μας τερμάτισε 1η και 2η αντίστοιχα. Η μικρότερη Ζωή Κατωπόδη (κατηγορία ΠΚ) συμμετείχε στο πρόγραμμα παρακολούθησης νέων αθλητών. Αγωνίστηκε στα 500μ και 200μ , όπου τερμάτισε 3η και 2η αντίστοιχα και είναι πλέον στο προθάλαμο της Εθνικής ομάδας.Η προσπάθεια των δύο κοριτσιών, μας γεμίζει περηφάνια και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας.

ιστιοφόροΌσον αφορά την ιστιοπλοϊκή μας δράση, η αγωνιστική μας ομάδα, έλαβε μέρος στον ιστιοπλοϊκό αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ 2014» με το S/Y “CANENAS” GRE 1679 ( BAVARIA 40 CRUISER) και σκίπερ τον ιδιοκτήτη του σκάφους Δημήτρη Μακρή. Οι ιστιοπλόοι μας τερμάτισαν 4οι, ανάμεσα σε 7 σκάφη της ίδιας κατηγορίας και φυσικά καλύτεροι και σοφότεροι!! Ο αγώνας ολοκληρώθηκε σε δύο ιστιοδρομίες (32 ν.μ συνολικά), η πρώτη το Σάββατο του Λαζάρου με την εκκίνηση να δίνεται στις 11π.μ. με διαδρομή Πάτρα-Εύηνος-Μεσολόγγι και η 2η την Κυριακή των Βαΐων, με εκκίνηση στις 12π.μ. με διαδρομή Μεσολόγγι-Εύηνος-Πάτρα. Ο αγώνας εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου. Οι καιρικές συνθήκες (άπνοια) δεν επέτρεψαν στο πλήρωμα να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες του σκάφους (GPH 636,5) . Τα επίσημα αποτελέσματα : http://www.sailingclub.gr/open_sea/2014/THYSIAS%202014_RESULTS_INT.pdf

Επίσης τις 14-4-14, έγιναν και οι απονομές σε 10 νέους απόφοιτους- ιστιοπλόους της 19ης σειράς της ΣΙΑΘ του Ν.Ο.Μεσολογγίου. Πληροφορούμε όλους όσους έχουν σχετικό δίπλωμα και θέλουν να προπονούνται με την ιστιοπλοϊκή μας ομάδα, να επικοινωνήσουν μαζί μας (Αθανασίου Δημήτρης 6981059848).
Υ/Γ Όλοι οι αθλητές μας , σε όλες τις δράσεις, συμμετείχαν με δικά τους έξοδα!!

Για το Δ.Σ του ΝΟΜεσολογγίου Μάκης Κοτσίρης