Γκάλο : «Και αν γίνεται πρώτα να μείνω στον Παναιτωλικό…»

Ο Ροντρίγκο Γκάλο μιλάει στο Sport24.gr εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την σεζόν που έκανε με τον Παναιτωλικό, και θέτει ως πρώτο στόχο την παραμονή στην Ελλάδα. Τι λέει για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν στο στόχαστρο Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.Ο ΜVP του Παναιτωλικού για την φετινή σεζόν Ροντρίγκο Γκάλο, δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την ελληνική εμπειρία ευχόμενος την ανανέωση της παρουσίας του στην χώρα μας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την διαιτησία.

-Ροντρίγκο, δεύτερη εμπειρία εκτός Βραζιλίας, πρώτη στην Ελλάδα. Δικαιωμένος ή μετανιωμένος;
«Είμαι απόλυτα δικαιωμένος. Έκανα μια σούπερ χρονιά. Αλλά αυτό οφείλεται κατά πολύ και στους συμπαίκτες μου. Είμαι ικανοποιημένος από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιοτικά. “Έχει επίπεδο. Αν δεν υπήρχαν και μερικές αλλοπρόσαλλες διαιτητικές συμπεριφορές….»

-Υποψήφιος για MVP αγωνιστικής, υποψήφιος για γκολ της αγωνιστικής στην διάρκεια της σεζόν. Ήταν η καλύτερη χρονιά σου;
«Δεν θέλω να πω εάν ήταν η καλύτερη ή η χειρότερη. Ήταν σίγουρα μια πολύ καλή. Νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα. Αλλά μεγάλο μέρος της επιτυχίας και προσωπικό και συλλογικό είχαν όλοι οι συμπαίκτες μου»

Γκάλο– Σχετικά με το μέλλον, Ελλάδα, επιστροφή στην Πορτογαλία ή Βραζιλία;
«Πρώτα πρέπει να επιστρέψω στην Μπράγκα όπου ανήκω να δούμε τι θα γίνει. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να μείνω Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ εδώ.»

-Έχουν ακουστεί δημοσιεύματα για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…
«Δεν θέλω να πω τίποτα περί αυτού. Ανήκω στην Μπράγκα και παίζω στην Παναιτωλικό. Η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Η επιθυμία μου είναι να μείνω Ελλάδα. Και αν γίνεται πρώτα να μείνω στον Παναιτωλικό, είναι δύσκολο με το ποσό που ζητάει η ομάδα μου, αλλά ελπίζω»

-Τι διαφορές έχει το ελληνικό από το πορτογαλικό και ακόμη πιο πολύ το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο;
«Το βραζιλιάνικο είναι πιο τεχνικό με διαφορά και από τα δύο. Τώρα συγκρίνοντας δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το πορτογαλικό είναι πιο γρήγορο. Αλλά το ελληνικό πιο τακτικό.»

-Πως ήταν η χρονιά στο Αγρίνιο;
«Πολύ καλά, Και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τον πρόεδρο, το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο του Αγρινίου που μας στήριξε τόσο πολύ. Στην πόλη όλοι είχαν μια αξιέπαινη συμπεριφορά»