Με χρέωση τα ηλεφωνικά ραντεβού από αύριο για το ΠΕΔΥ – Ξεκινούν σε Μεσολόγγι – Ναύπακτο

Με χρέωση μέσω των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών των ιδιωτικών εταιρειών θα μπορούν και στο ΠΕΔΥ οι ασφαλισμένοι να κλείνουν ραντεβού για έναν γιατρό.

Ξεκινά την Τετάρτη 23 Απριλίου το τηλεφωνικό σύστημα για ένα ραντεβού σε γιατρό του ΠΕΔΥ. Ο γιατρός θα κλείνεται μέσω των πενταψήφιων αριθμών που ίσχυαν και στον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα με χρέωση. Κάτι που δε θα αποφευχθεί έως και το 2016 καθότι τότε λήγουν τα συμβόλαια με τις ιδιωτικές εταιρείες που είχε συνάψει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα χρέωση για ένα ραντεβού θα υπάρχει και μέσω ίντερνετ καθώς ξεκινά η διαδικασία διαγωνισμού για την ανεύρεση εταιρειών που θα δημιουργήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου και θα υπάρχει η λίστα των γιατρών και των ειδικοτήτων.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 23/4/2014 ξεκινάει η λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας (Σ.Δ.Ζ.Υ.Υ) στις Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.). Οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν για προγραμματισμό ραντεβού στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 κατά τις ώρες 07:00-19:00.

Στη σχετική λίστα του υπουργείου με τις μονάδες υγείας σε σχέση με τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΠΕΔΥ περιλαμβάνονται αυτές του ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.