Την Κυριακή η πρώτη εικόνα για τη δυναμική των συνδυασμών

Τα μεσάνυχτα της προσεχούς Κυριακής, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο του Αγρινίου, οι συνδυασμοί των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου στο δήμο Αγρινίου, μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αγρινιωτών.

Σύμφωνα με την εκλογική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στον Δήμο Αγρινίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι 45 και ο ανώτερος 90. Σημειώνεται ότι το ανώτερο όριο των 90 υποψηφίων είναι συνέπεια μιας τροπολογίας που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών και με την οποία παροτρύνει τους συνδυασμούς να κατεβάσουν ψηφοδέλτια με τους διπλάσιους υποψηφίους από τις συνολικές έδρες κάθε δήμου. Μαζί με τα τοπικά συμβούλια και τις δημοτικές κοινότητες ένα πλήρες ψηφοδέλτιο στο Αγρίνιο μπορεί να αριθμεί 322 υποψηφίους. Εξυπακούεται ότι το θέμα εκτός από ποιοτικό είναι ποσοτικό, καθώς θα έχει αξία στη μάχη των εντυπώσεων εάν κάποιος ή κάποιοι συνδυασμοί εξαντλήσουν προς τα πάνω το αριθμητικό περιθώριο που τους δίνει ο νομοθέτης στη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Η δήλωση του συνδυασµού καταρτίζεται γραπτώς και υποβάλλεται στον πρόεδρο των Πρωτοδικών είκοσι µέρες πριν από την ηµέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο µέχρι και τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου 2014. Η ανακήρυξη των συνδυασµών των υποψηφίων για τις δηµοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 θα γίνει από το Πρωτοδικείο, στο οποίο υποβλήθηκαν οι δηλώσεις των συνδυασµών, τη δεκάτη πέµπτη ηµέρα πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή µέχρι τα μεσάνυχτα της 3ης Μαΐου 2014.